FREY71 jak wysiadasz na dworcu wysiadasz to kierujesz się w prawo do mostu, później mostem aż po prawo będzie widać starówkę i później się pytać ludzi jak na kraijne piwa.
6075 PL
3270 P
x645 N Giełdy 40 / Zorganizowane Giełdy 10 Spotkania Kapslarzy 3 / ZK 13
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.
Frey - inaczej: jedź pociągiem poza Toruń (np. Poznań - Olsztyn) i wtedy wysiadasz na PKP Toruń Miasto. A stamtąd masz jakieś 5 minut z buta.
A z głównego - wsiadasz w autobus jakikolwiek (np. 22, 27) i wysiadasz na drugim przystanku (tuż za mostem) - wchodzisz w Stare Miasto i idziesz prosto aż do Rynku Nowomiejskiego (około 10 minut od przystanku).
Co do godziny - pogadam, może załatwię na 15.00. Mnie wyjątkowo tym razem będzie chyba zależało na czasie...
fajnie by było na 15 a skoro wytłumaczone to będę
wysiadam na PKP Stary Toruń o 14.10...
ostatni powrotny mam z Głównego o 19.00...
jeśli później to muszę do Bydgoszczy i tam coś złapię do Gniezna...
a wiadomo tylko PKP wchodzi w rachubę
Stary Toruń czy Toruń Miasto ? Masz chyba później powrotne ale z Torunia Głownego już , bo ten Toruń Miasto jest zamykany o którejś tam
I do tego Głownego autobusem się dojedzie
Uprzejmie informuję zainteresowanych, że na spotkanie będę jechał samochodem, także mógłbym kogoś zabrać z Bydgoszczy lub okolic po drodze. Chętnych poproszę o kontakt w celu ustalenia szczegółów:).
Dojechałem już do domu...jak dla mnie super udane popołudnie i wymiany.
Na potwierdzenie tego przytoczę to co powiedział PGA że więcej kapsli z niejednej giełdy nie wywiózł
dzięki wszystkim!!!
3. Kujawsko-Pomorskie Kartki obfitowały w dużą ilość osób gdyż było ich chyba 10 poznałem nowych kolekcjonerów z okolic Kujaw co mnie cieszy. Ale zanim się zaczęły kartki razem z PGA odwiedziłem Browar Staropolski Jan Olbracht gdzie degustowaliśmy wszystkie produkty oprócz koźlaka, zdobyłem pamiątkowy kufelek, nabyłem również ciekawą monetę z wizerunkiem baknotu 1000 złotowego z Kopernikiem, i oczywiście co to za podróż bez toruńskich pierników, nieco tego smakołyku znalazło się w giełdowym plecaku. Spotkanie można powiedzieć wyśmienite, przepełnione zapachem palonego słodu i pierników.
Czas na podsumowanie.
Przeliczone, poukładane. Ogółem do kolekcji przybyło 59 sztuk ( 19 Polska, 5 nowych krajów - Barbados, Bahamy, Islandia, Kongo, Sri Lanka )
6075 PL
3270 P
x645 N Giełdy 40 / Zorganizowane Giełdy 10 Spotkania Kapslarzy 3 / ZK 13
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.
Wysłałem mejlem do wszystkich uczestników trzech spotkań listę kontaktową.
Gdyby do kogoś z Was nie dotarła, to proszę o info.
Też czekam na zdjęcia...
Witam,
Dziękuję za spotkanie i wymiany w miłej atmosferze (75 nowych wzorów w tym 5 znalazłem w kartonach... )
Do następnych kartek.
Pozdrawiam,
Robert
Fotka ze spotkania, trochę późno, ale pga wysłał ją każdemu na email i miał po chwili wstawić ale najwidoczniej zapomniał , a mi się akurat przypomniałem że jedną fotkę od niego mam