2013.09.21 - Sosnowiec, I Giełda Birofiliów
2013.09.21 - Sosnowiec, I Giełda Birofiliów
Za browar.biz:
I Giełda Birofiliów w Sosnowcu
Bar RINO ulica Pawia 9.
Zaczynamy o godz. 8.00 - zakończenie o godz. 13.00
I Giełda Birofiliów w Sosnowcu
Bar RINO ulica Pawia 9.
Zaczynamy o godz. 8.00 - zakończenie o godz. 13.00
Re: 2013.09.21 - Sosnowiec, I Giełda Birofiliów
info z browar.biz:
"Z okazji I Giełdy zostanie wydana podstawka okolicznościowa i kapsel.
Będziemy mieć także piwo ZAGŁĘBIOWSKIE z Browaru na Jurze."
"Z okazji I Giełdy zostanie wydana podstawka okolicznościowa i kapsel.
Będziemy mieć także piwo ZAGŁĘBIOWSKIE z Browaru na Jurze."
-
- Kontaktowanie:
Hurra, kolejny kapsel do kupienia na giełdzie za piątaka, żeby opchnąć go na allegro za 2 dychy!
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Jakie 2 , 4 pewnie
danio_145 pisze:Hurra, kolejny kapsel do kupienia na giełdzie za piątaka, żeby opchnąć go na allegro za 2 dychy!
Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
ja tam wolę wersję:danio_145 pisze:Hurra, kolejny kapsel do kupienia na giełdzie za piątaka, żeby opchnąć go na allegro za 2 dychy!
kolejny kapsel giełdowy, który mogę wymienić na inny giełdowy z imprezy, na której nie byłem
Za TyskimKuflem z browar.bizu:
"Podstawka giełdowa z browaru Zawiercie jest już zrobiona , także kapsel oraz piwo że specjalną etykietą, wszystko zatwierdzone przez browar, na miejscu 60 gatunków piw z butelek oraz 5 lanych plus coś na ząb, wszystko w przystępnych cenach, stołów dla kolekcjonerów nie zabraknie,
GRANICA NA PRZEMSZY W TEN DZIEŃ OTWARTA, PASZPORTÓW NIE TRZEBA MIEĆ ZE SOBĄ !!!!!!!!! UDAŁO MI SIĘ TO ZAŁATWIĆ U WOJEWODY , BO MAM NIE WAŻNY TEN DOKUMENT, ZAPRASZAMY ŚLĄSKI KLUB BIROFILÓW"
"Podstawka giełdowa z browaru Zawiercie jest już zrobiona , także kapsel oraz piwo że specjalną etykietą, wszystko zatwierdzone przez browar, na miejscu 60 gatunków piw z butelek oraz 5 lanych plus coś na ząb, wszystko w przystępnych cenach, stołów dla kolekcjonerów nie zabraknie,
GRANICA NA PRZEMSZY W TEN DZIEŃ OTWARTA, PASZPORTÓW NIE TRZEBA MIEĆ ZE SOBĄ !!!!!!!!! UDAŁO MI SIĘ TO ZAŁATWIĆ U WOJEWODY , BO MAM NIE WAŻNY TEN DOKUMENT, ZAPRASZAMY ŚLĄSKI KLUB BIROFILÓW"
Ja również zawitam w Rino. ;)
1. almin
2. diamen
3. deivcaps
1. almin
2. diamen
3. deivcaps
Zamykam pewną część swojego życia.
Odcinam na żywca zdrową rękę.
Odchodzę w cień birofilii.
Od dziś były Kolekcjoner kapsli polskich piwnych.
Odcinam na żywca zdrową rękę.
Odchodzę w cień birofilii.
Od dziś były Kolekcjoner kapsli polskich piwnych.
-
Witam a ja mam takie pytanie na jakiej zasadzie to będzie giełda Birofiliów, gdyż chciałbym przyjechać z kolegą od razu mówię 1x na to jadę, nie wiem ile się płaci za wstęp, niestety mam strasznie mało double i to jeszcze polskich to raczej nie będę się czym wymieniał, na czym ta giełda bazuje co tam się robi, itp mógłby mi ktoś to wyjaśnić.? z Góry dziękuję. Czy za wstęp, te podstawki, kapsel z giełdy się płaci czy jak to jest, I czy kumpel może wpaść nawet jak nie zbiera kapsli ani nie jest żadnym kolekcjonerem?.
Na giełdę może przyjść każdy kto chce. Więc zabieraj kolegę śmiało. Może mu się spodoba i zacznie coś zbierać. Na giełdzie na stolikach wystawiają się kolekcjonerzy ze wszystkim co mają do wymiany/sprzedaży. Podchodzisz i kupujesz, albo wymieniasz jeśli masz ze sobą duble. A także rozmawiasz, pijesz piwo i co tam jeszcze dusza zapragnie. Za wstęp się płaci, zazwyczaj 5zł. Podstawka i/lub kapsel czasami jest w cenie wejściówki a czasami można kupić osobno.
Są giełdy na których nie płaci się za wstęp, tylko za pakiet gadżetów.
Jestem trollem
info z browar.biz:
"Już w najbiższą SOBOTĘ !
otwarcie I ZAGŁĘBIOWSKIEJ GIEŁDY BIROFILIÓW.
Informacje szczegółowe:
Będzie to ogólnopolska giełda kolekcjonerów birofiliów organizowana pierwszy raz w naszym regionie Zagłębia Dąbowskiego.
Na terenie giełdy będzie rozmieszczonych 50 stoisk wystawienniczych, gdzie będzie możliwość sprzedaży, kupna lub zamiany akcesoriów piwnych takich jak: etykiety, butelki, kapsle, literatura, podstawki, naczynia, przedmioty informacyjno-reklamowe i.in
Ponadto na giełdzie będzie miała premiera PIWA ZAGŁĘBIOWSKIEGO uwarzonego w Browarze na Jurze z Zawiercia.
Podczas imprezy będzie można degustować ponad 150 rodzajów piw z niszowych browarów polskich i zagranicznych.
Imprezie przewodził będzie BROWAR NA JURZE, a gradką dla koneserów będzie browar restauracyjny REDEN ze swoim championem pilznerem z festiwalu Birofilia oraz premierowym pszenicznym.
Dla kolekcjonerów zostały wydane pamiątkowe kolektybilia jak kapsle, podkładki, stępel, etykiety piwa zagłębioskiego, koszulki oraz kufle.
Oprócz piwnych atrakcji nie zabraknie dobrego jedzenia z grilla i amarykańskich burgerów oraz naszej regionalnej potrawy czyli PIECZONEK.
Chcemy stworzyć impreze cykliczną na zakończenie lata każdego roku, która możliwe, że w kolejnych latach przerodzi się w święto piwa naszego regionu. "Świadomość piwna" naszego społeczeństwa wzrasta proporcjonalnie do popularności browarów niszowych, tym samym poszerza się kultura piwna i związana z nią birofilia. To naprawdę dobry trend, dlatego chcemy raz do roku robić wymiane doświadczeń oraz podsumowanie starań i efektów kolekcjonerskich poprzez spotkanie na giełdzie birofiliów połączone z degustacją naturlanych piw z niszowych browarów.
Chyba największą atrakcją giełdy, będzie premiera po długich latach oczekiwania pierwszego Piwa Zagłebiowskiego w stylu pilzner warzonego w ostatnim zagłebiowskim Browarze na Jurze z Zawiercia , a przecież nasz region posiada wiekowe tradycje browarnicze. Chcemy właśnie o tym przypomnieć pierwszym piwem regionalnym, które zaraz po premierze na giełdzie pojawi się również w sklepach.
Zapraszamy wszystkich kolekcjonerów, birofilów i ludzi lubiących dobrą zabawę w piwnym klimacie "
Wstęp na giełde jest BEZPŁATNY.
Giełda otwarta bedzie juz od godz.8.00 potrwa do godz.13.00 po czym rozpocznie się PIWNE AFTER PARTY."
"Już w najbiższą SOBOTĘ !
otwarcie I ZAGŁĘBIOWSKIEJ GIEŁDY BIROFILIÓW.
Informacje szczegółowe:
Będzie to ogólnopolska giełda kolekcjonerów birofiliów organizowana pierwszy raz w naszym regionie Zagłębia Dąbowskiego.
Na terenie giełdy będzie rozmieszczonych 50 stoisk wystawienniczych, gdzie będzie możliwość sprzedaży, kupna lub zamiany akcesoriów piwnych takich jak: etykiety, butelki, kapsle, literatura, podstawki, naczynia, przedmioty informacyjno-reklamowe i.in
Ponadto na giełdzie będzie miała premiera PIWA ZAGŁĘBIOWSKIEGO uwarzonego w Browarze na Jurze z Zawiercia.
Podczas imprezy będzie można degustować ponad 150 rodzajów piw z niszowych browarów polskich i zagranicznych.
Imprezie przewodził będzie BROWAR NA JURZE, a gradką dla koneserów będzie browar restauracyjny REDEN ze swoim championem pilznerem z festiwalu Birofilia oraz premierowym pszenicznym.
Dla kolekcjonerów zostały wydane pamiątkowe kolektybilia jak kapsle, podkładki, stępel, etykiety piwa zagłębioskiego, koszulki oraz kufle.
Oprócz piwnych atrakcji nie zabraknie dobrego jedzenia z grilla i amarykańskich burgerów oraz naszej regionalnej potrawy czyli PIECZONEK.
Chcemy stworzyć impreze cykliczną na zakończenie lata każdego roku, która możliwe, że w kolejnych latach przerodzi się w święto piwa naszego regionu. "Świadomość piwna" naszego społeczeństwa wzrasta proporcjonalnie do popularności browarów niszowych, tym samym poszerza się kultura piwna i związana z nią birofilia. To naprawdę dobry trend, dlatego chcemy raz do roku robić wymiane doświadczeń oraz podsumowanie starań i efektów kolekcjonerskich poprzez spotkanie na giełdzie birofiliów połączone z degustacją naturlanych piw z niszowych browarów.
Chyba największą atrakcją giełdy, będzie premiera po długich latach oczekiwania pierwszego Piwa Zagłebiowskiego w stylu pilzner warzonego w ostatnim zagłebiowskim Browarze na Jurze z Zawiercia , a przecież nasz region posiada wiekowe tradycje browarnicze. Chcemy właśnie o tym przypomnieć pierwszym piwem regionalnym, które zaraz po premierze na giełdzie pojawi się również w sklepach.
Zapraszamy wszystkich kolekcjonerów, birofilów i ludzi lubiących dobrą zabawę w piwnym klimacie "
Wstęp na giełde jest BEZPŁATNY.
Giełda otwarta bedzie juz od godz.8.00 potrwa do godz.13.00 po czym rozpocznie się PIWNE AFTER PARTY."
To takie coś drewnianego do podpierania stropu żeby nie zwalił się na głowy kolekcjonerówchinet pisze:Co to jest?almin pisze:stępel
Katalog zrywek i nakładek na butelki http://www.sites.google.com/view/katalogzrywek
Mini kolekcja aluminiowych kapsli https://sites.google.com/view/kapsle-woda-mineralna
Mini kolekcja aluminiowych kapsli https://sites.google.com/view/kapsle-woda-mineralna
pytaj autora - ja zrobiłem tylko ctrl+c -> ctrl+v
Fajnie jest mieć coś takiego w kolekcji .RyBy pisze:To takie coś drewnianego do podpierania stropu żeby nie zwalił się na głowy kolekcjonerówchinet pisze:Co to jest?almin pisze:stępel
Jestem trollem
Załatwić Ci w sobotę takie "cuś"?chinet pisze:Fajnie jest mieć coś takiego w kolekcji .RyBy pisze:To takie coś drewnianego do podpierania stropu żeby nie zwalił się na głowy kolekcjonerówchinet pisze: Co to jest?
Zastanawiam się, czy wpaść zobaczyć jak to wygląda "od środka" Zawsze wpadłby jakiś kapsel giełdowy A kto będzie?
edit. A można wpaść z dziećmi?
Czterech z forum ma być
Można, a nawet trzeba. Niech następcy/następczynie rosną ;)Rattus pisze:Zastanawiam się, czy wpaść zobaczyć jak to wygląda "od środka" Zawsze wpadłby jakiś kapsel giełdowy A kto będzie?
ZIELONE KARTKI NA FB
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
-
No to ja chciałbym oznajmić że będę z kolegą ale możemy się troszkę spóźnić bo będziemy jechać z Gliwic na rowerze ;) Myślę że nie zabraknie kapsli okolicznościowych z Giełdy bo bardzo mi na nim zależeć będzie ;)
Gdyby ktos byl zainteresowany to chetnie wymienie sie za gieldowego kapsla z Sosnowca. W zamian do zaoferowania mam gieldowy kapsel z Lezajska oraz obydwa z Lublina.
A gdzieś po drodze nastąpi cudowne przeistoczenie - wyjedziecie na "kole" a przyjedziecie na "rowerze"arastronis pisze:No to ja chciałbym oznajmić że będę z kolegą ale możemy się troszkę spóźnić bo będziemy jechać z Gliwic na rowerze ;)
Zbieram wyłacznie kapsle polskie bez sygnatur
Stan na 15.03.2013 - 667 sztuk
Stan na 15.03.2015 - 1247 sztuk
Stan na 15.03.2017 - 1659 sztuk
Stan na 15.03.2019 - 2076 sztuk
Stan na 15.03.2021 - 2321 sztuk
Stan na 15.03.2023 - 2562 sztuk
-
spokojnie o to się nie martw ;p nie takie rzeczy się robiłoKazelot71 pisze:A gdzieś po drodze nastąpi cudowne przeistoczenie - wyjedziecie na "kole" a przyjedziecie na "rowerze"arastronis pisze:No to ja chciałbym oznajmić że będę z kolegą ale możemy się troszkę spóźnić bo będziemy jechać z Gliwic na rowerze ;)
Giełda jak na pierwszy raz "milutka" choć malutka. Kilka kapselków wpadło choć ogólnie niewiele. Wielka szkoda iż nie można było zakupić kapselka giełdowego już o 9, jak się zjawiłem, przynajmniej dostępne było piwko "zagłębiowskie":)
P.S.
Wielkie podziękowanie dla Mirosława Kabali za kapselek kolekcjonera:)
P.S.
Wielkie podziękowanie dla Mirosława Kabali za kapselek kolekcjonera:)
Zbieram wyłacznie kapsle polskie bez sygnatur
Zgadzam się z przedmówcą. Pierwsze osoby w kolejce kupowały po kilka sztuk, a w połowie zostało już tylko piwo. Aczkolwiek Ci którzy mieli dostać kapsel to od Pana S.B. dostawali go pod ławą i o godz. 10. Ale na taki przywilej mogli liczyć wybrani jedynie.
Również kilka sztuk wpadło i również otrzymałem kapsel od Pana Mirosława, za co ogromnie dziękuję.
Również kilka sztuk wpadło i również otrzymałem kapsel od Pana Mirosława, za co ogromnie dziękuję.
-
- Kontaktowanie:
Dlatego trzeba olać te kapsle z góry na dół. Jakby postąpiło tak więcej osób to sytuacja by się unormowała.
O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Z ciekawostek z giełdy: TyskiKufel miał kilka sztuk Tychy 1, dał mi go zobaczyć i muszę przyznać, że kapsel prezentuje się naprawdę pięknie. O cenie nie chciał mówić, powiedział jedynie że wymieni się za Bojanowo
Kolekcja: Kolekcja kapsli
Cena 500-600 zł. Przynajmniej tyle chciał od Mirosława Kabali