Wymiana RATTUS
Wymiana RATTUS
Linki nieaktualne. Usunąłem.
Ostatnio zmieniony 03 września 2013, 23:29 przez Konto usunięte, łącznie zmieniany 1 raz.
Przepraszam. Miałem tyle wiadomości, że mogłem jakieś przeoczyć. Ostatnie dwa tygodnie były dość ciężkie, dokonałem wielu wymian i jeszcze nie skończyłem katalogować swoich kapsli, a wciąż napływają nowe.
Żeby ułatwić sobie i Wam wszystko zamieniłem mojego starego bloga na internetowy katalog moich kapsli. Powoli dodaję, jest to czasochłonne - robienie zdjęć, obróbka, sprawdzanie z katalogiem i wrzucanie na bloga. Jest ich tam jeszcze malutko, ale codziennie dodaję ile mogę.
Dział "Kapsle do wymiany" będzie na bieżąco uaktualniany. Jak tylko dokonam w nim aktualizacji będę podbijał temat informacją o nowościach.
Osoby, którym nie udało mi się odpisać bardzo proszę o wyrozumiałość, ale nie spodziewałem się takiego zainteresowania moimi starociami.
Adres bloga http://www.heczko.biz
Mój mail gheczko@gmail.com
Żeby ułatwić sobie i Wam wszystko zamieniłem mojego starego bloga na internetowy katalog moich kapsli. Powoli dodaję, jest to czasochłonne - robienie zdjęć, obróbka, sprawdzanie z katalogiem i wrzucanie na bloga. Jest ich tam jeszcze malutko, ale codziennie dodaję ile mogę.
Dział "Kapsle do wymiany" będzie na bieżąco uaktualniany. Jak tylko dokonam w nim aktualizacji będę podbijał temat informacją o nowościach.
Osoby, którym nie udało mi się odpisać bardzo proszę o wyrozumiałość, ale nie spodziewałem się takiego zainteresowania moimi starociami.
Adres bloga http://www.heczko.biz
Mój mail gheczko@gmail.com
Re: Wymiana. Niepiwne i zagraniczne na polskie piwne.
Byłem dziś z dzieciakami na spacerze i trafiłem na jakieś wysypisko Tyskich
Wybrałem sobie co nie co, ale jakość nie najlepsza, jednak gdyby ktoś nie miał, a chciałby mieć to mogę skoczyć pozbierać i wysłać bo było tego pełno
Nie miałem za dużo czasu, ale zebrałem sobie Tychy 76, 83, 85, 86, 88, 89, 93, 94, 97, 99 i Brzesko 168, 176, 181 i 184. Widziałem, że jest trochę Białegostoku 31 lub innego z tą samą grafiką. Niestety nie miałem czasu i będę musiał je sprawdzić na dniach.
Trochę zardzewiałe, wklejam przykładowe fotki - już po oczyszczeniu. Jak coś macie moje namiary

Nie miałem za dużo czasu, ale zebrałem sobie Tychy 76, 83, 85, 86, 88, 89, 93, 94, 97, 99 i Brzesko 168, 176, 181 i 184. Widziałem, że jest trochę Białegostoku 31 lub innego z tą samą grafiką. Niestety nie miałem czasu i będę musiał je sprawdzić na dniach.
Trochę zardzewiałe, wklejam przykładowe fotki - już po oczyszczeniu. Jak coś macie moje namiary

- Załączniki
-
- 1.jpg (20.47 KiB) Przejrzano 7913 razy
-
- 2.jpg (15.44 KiB) Przejrzano 7913 razy
-
- 3.jpg (13.07 KiB) Przejrzano 7913 razy
Ktoś zbiera niedoróbki i buble? Mogę poświęcić mojego Żywca 45 jeżeli kolekcja mi się wzbogaci dzięki temu 

- Załączniki
-
- Żywiec 45A.jpg (43.65 KiB) Przejrzano 7842 razy
S-080 i S-081 jezeli dobrze zidentyfikowalem.
Bardzo dużo osób pisze do mnie na PW żebym wrzucił swoje duble. Jak już wcześniej pisałem, ja dopiero zaczynam i uważam, że moje duble póki co nikogo nie będą interesować. Jednak pomimo tego, że troche mi wstyd mojej ubogiej kolekcji wrzucam. Może chociaż nowi koledzy, którzy zaczynają tak jak ja znajdą coś czego nie mają. Uwaga - niektóre są na prawdę bardzo skorodowane mimo, że na zdjęciu tego nie widać.
Re: Wymiana RATTUS
Ja mam pytanie, nie ofertę. Posiadam w dublu taką Warszawę 16. Jeżeli zdecydowałbym się wymienić ją na jakieś nowsze kapsle, których nie posiadam w kolekcji to jaką wartość ma taka Warszawa? Głównie chodzi mi o to, czy jest jakiś standard że wymienia się 1:1 czy można za jeden taki kapsel żądać np. kilka nowszych? Pytam ponieważ do tej pory robiłem tylko kilka wymian i wszystko z propozycji osób z którymi się wymieniałem. Sam jeszcze nic nikomu nie proponowałem bo się nie znam na tych wartościach 

- Załączniki
-
- Warszawa-16.jpg (59.99 KiB) Przejrzano 7641 razy
W roku 2009 Tyskie wydało 4 szklanki z okazji roku piwa. Posiadam komplet nieużywany w oryginalnych pudełkach, chciałby ktoś za kapsle? 

Brakuje mi Irlandii i Wielkiej Brytanii. Mogę dać w zamian Rosje i Hiszpanie (są ślady po otwieraczu, ale nie pogięte) lub cokolwiek innego z dubli www.heczko.biz, w najbliższych dniach powiększy mi się lista dubli gdyż czekam na kilka przesyłek od znajomych z polski. Jak ktoś ma brakującą u mnie Witnicę to dajcie znać, jak dojdą duble to Wam odrazu wyśle jakie 

Z Wielką Brytanią to możesz mieć kłopot 

lista braków
http://katalogkapsli.pl/pokaz.php?kto=frey71
http://katalogkapsli.pl/pokaz.php?kto=frey71
Gdyby kogoś interesował segregator TYSKIE Bractwo Piwne, wykonany z materiału skóropodobnego, używany - lekkie otarcia - chętnie oddam za jakieś kapselki 

http://www.heczko.biz
Malutka aktualizacja dubli.
Przy okazji odkryłem, że mój czerwony kapsel ma sygnature CP (biała) gdyby kogoś interesował to mam jeden w dublu, ale nie mam pojęcia z czego był zdjęty
Malutka aktualizacja dubli.
Przy okazji odkryłem, że mój czerwony kapsel ma sygnature CP (biała) gdyby kogoś interesował to mam jeden w dublu, ale nie mam pojęcia z czego był zdjęty

- Załączniki
-
- Bez-nazwy-1.jpg (3.4 KiB) Przejrzano 7101 razy
Jak ktoś zbiera różne dziwne birofilia to na śląsku pokazały się Paszporty Tyskie Księstwa Piwnego i po za śląskiem ich podobno nie będzie, więc za koszty przesyłki moge komuś wysłać