ZIELONE KARTKI
Re: ZIELONE KARTKI
Tak, wszelakie. Jak najbardziej różnorodne. Ja mam ich ponad 60 w kolekcji, Tomek też gdzies tyle, więc może i koło setki jest na rynku
Sporo.

Kowalsik
Co do pomysłu nadruków mam jedną uwagę. Oczywiście jeśli tylko dacie radę się tym zająć.
Jak już dotrą wszyscy na miejsce i zbierzecie wszystkie nadruki, to dobrze byłoby zrobić zdjęcia tych kapsli. Najlepiej w dobrym świetle.
Następnym krokiem może być dołożenie nadruków od nas z kolekcji oraz kolekcji innych kolekcjonerów.
Może uda się razem stworzyć jakieś porządne zestawienie nadruków, ale też odwrotek, które później można włączyć do katalogu Pawła. Oczywiście za jego zgodą
Jak już dotrą wszyscy na miejsce i zbierzecie wszystkie nadruki, to dobrze byłoby zrobić zdjęcia tych kapsli. Najlepiej w dobrym świetle.
Następnym krokiem może być dołożenie nadruków od nas z kolekcji oraz kolekcji innych kolekcjonerów.
Może uda się razem stworzyć jakieś porządne zestawienie nadruków, ale też odwrotek, które później można włączyć do katalogu Pawła. Oczywiście za jego zgodą

W knajpie z tym może być problem, ale zobaczymy co da się załatwićraberts pisze:dobrze byłoby zrobić zdjęcia tych kapsli. Najlepiej w dobrym świetle

Jestem trollem 

Raberts, wasze w takim razie już zestawiam... Zestawienie powstanie, dość dokładne - z rodzajami druku, nadruku itp. Moje już są zeskanowane, wasze są, coś z tego będzie.
Kowalsik
Obserwuj ZIELONE KARTKI na Facebooku 

To może napiszmy gdzieś na początku, dużymi literami, że chętnie przygarniemy wszelkie kapsle - stare i nowe, polskie i zagraniczne, po piwie i po oranżadce, pojedyncze i tysiącami. Albo i inne birofilia. Możemy pokryć koszty wysyłki. Zawsze coś się znajdzie (jak sam widzisz
) albo będzie na wymianę.

Kowalsik
Uwaga: Zaginął Poznań nr 22.
Wziąłem go na ostatnie kartki celem porównania. Czy ktoś nie wszedł w posiadanie takiego okazu?
EDIT:
Dobra, znalazłem
Wziąłem go na ostatnie kartki celem porównania. Czy ktoś nie wszedł w posiadanie takiego okazu?
EDIT:
Dobra, znalazłem

ZIELONE KARTKI NA FB
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
będą Kartki w listopadzie ?
Katalog zrywek i nakładek na butelki http://www.sites.google.com/view/katalogzrywek
Mini kolekcja aluminiowych kapsli https://sites.google.com/view/kapsle-woda-mineralna
Mini kolekcja aluminiowych kapsli https://sites.google.com/view/kapsle-woda-mineralna
W ramach Spotkań ZK w listopadzie ponownie zawitamy w Chmielarni (http://www.chmielarnia.waw.pl).
W związku z niespodziewanymi sprawami, tym razem spotkanie odbędzie się w ŚRODĘ (27/11) od godziny 17-tej.
Serdecznie zapraszamy i liczymy na obecność pomimo zmiany dnia:
Lista:
1. pga
W związku z niespodziewanymi sprawami, tym razem spotkanie odbędzie się w ŚRODĘ (27/11) od godziny 17-tej.
Serdecznie zapraszamy i liczymy na obecność pomimo zmiany dnia:
Lista:
1. pga
ZK on T(O)UR
Fajnie że teraz się dowiaduję że kartki będą w środę a nie czwartek. 

Krzysiek
Zawsze komuś nie będzie pasować... Tym razem padło na Ciebie:)
Ps. Zobaczy co da się zrobić.
Zawsze komuś nie będzie pasować... Tym razem padło na Ciebie:)
Ps. Zobaczy co da się zrobić.
ZK on T(O)UR
Mi też środa nie leżała zbytnio, ale w czwartek jest mecz, więc może nich zostanie już ta środa.
Lista:
1. pga
2. intel_x
3. Trzeci
1. pga
2. intel_x
3. Trzeci
Szok - kartki jutro a na liście 3 osoby
No właśnie - tak szczerze, czy ktoś się wybiera? jak będą chętni, to się wybiorę, ale jak nie, to półtorej godziny jazdy mnie zniechęci...
Kowalsik
To mnie trochę zniechęciłeś
.
Ale będę twardy i się jednak wpiszę:
Lista:
1. pga
2. intel_x
3. Trzeci
4. Kibi
Trzeba ratować frekwencję.

Ale będę twardy i się jednak wpiszę:
Lista:
1. pga
2. intel_x
3. Trzeci
4. Kibi
Trzeba ratować frekwencję.
Mnie również nie będziechinet pisze:Chętny jestem, ale w środę mnie nie będzie.

Katalog zrywek i nakładek na butelki http://www.sites.google.com/view/katalogzrywek
I mnie i Eow także nie będzie.
Po rozmowie z Pawłem byłem przekonany, że kartki będą w czwartek bo taki termin został ustalony, a tu zonk.
Po rozmowie z Pawłem byłem przekonany, że kartki będą w czwartek bo taki termin został ustalony, a tu zonk.
ZIELONE KARTKI NA FB
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Lista:
1. pga
2. intel_x
3. Trzeci
4. Kibi
5. Smok
1. pga
2. intel_x
3. Trzeci
4. Kibi
5. Smok
Każdy piwinien w coś wierzyć. Ja wierzę, że wypiję jeszcze jedno piwo.
ja niestety też nie dam rady w środę 

Ponieważ ostatnio nikt się do tego nie kwapi, z kronikarskiego obowiązku odnotuję, że Zielone Karki się odbyły.
Stawiło się sześciu kolekcjonerów - oprócz zadeklarowanej piątki, także Paweł K., który tradycyjnie się nie wpisuje na listę
.
Spotkanie miało charakter wybitnie towarzyski, poruszaliśmy różne, niekoniecznie kapslowe tematy przy dobrym jedzeniu i piwie.
Jako że grono było elitarne, obyło się bez wymian dużej ilości masówki i skoncentrowaliśmy się na krajach zamorskich, takich jak Australia, RPA czy Algieria.
Sensacją wieczoru było oświadczenie Pawła K, ze są to jego ostatnie Zielone Kartki (jak rozumiem w najbliższym czasie)!
Po wyjaśnieniu szczegółów okazało się, że nie jest to jednoznacznie negatywna wiadomość, ale myślę, że szczegóły te Paweł oznajmi wszystkim w innym temacie.
Przed rozejściem się wszyscy zaakceptowali propozycję PGA, żeby następne ZK odbyły się wcześniej niż zwykle, tzn. w przedostatni czwartek miesiąca, 19 grudnia.
Miejsce pozostaje do ustalenia.
Stawiło się sześciu kolekcjonerów - oprócz zadeklarowanej piątki, także Paweł K., który tradycyjnie się nie wpisuje na listę

Spotkanie miało charakter wybitnie towarzyski, poruszaliśmy różne, niekoniecznie kapslowe tematy przy dobrym jedzeniu i piwie.
Jako że grono było elitarne, obyło się bez wymian dużej ilości masówki i skoncentrowaliśmy się na krajach zamorskich, takich jak Australia, RPA czy Algieria.
Sensacją wieczoru było oświadczenie Pawła K, ze są to jego ostatnie Zielone Kartki (jak rozumiem w najbliższym czasie)!
Po wyjaśnieniu szczegółów okazało się, że nie jest to jednoznacznie negatywna wiadomość, ale myślę, że szczegóły te Paweł oznajmi wszystkim w innym temacie.
Przed rozejściem się wszyscy zaakceptowali propozycję PGA, żeby następne ZK odbyły się wcześniej niż zwykle, tzn. w przedostatni czwartek miesiąca, 19 grudnia.
Miejsce pozostaje do ustalenia.
Proponuję pomyśleć o ponownych odwiedzinach "po drugiej stronie lustra" ,chyba już nas tam nie pamietają
a jak wiecie jest tam duzy wybór piw,a i wielu osobom jest po drodze do tej knajpki

Kibi pisze:Przed rozejściem się wszyscy zaakceptowali propozycję PGA, żeby następne ZK odbyły się wcześniej niż zwykle, tzn. w przedostatni czwartek miesiąca, 19 grudnia.