Po co marzyć - trzeba działaćFrey71 pisze:tylko pozazdrościć i pomarzyć o serii ogólnopolskiej!
To tak jakbyś wszystkie Carlsbergi dawał do Dani, a Grolsche do Holandii ;)Rattus pisze:Po czym to poznać? Ja wszystkie moje stelle i warsteinery wrzucam w europe
Może uznacie to za profanacje, ale przyznaję się, że jest kilka kapsli, które zawsze przypisuje do macieżystego browaru (państwa). Przykłady to np. Somersby (zawsze w Danii), Stella (zawsze w Belgii) czy Miller (zawsze w USA). Dla osób ciekawych mam niestety przykrą wiadomość - nie wiem czemu tak je przypisuje. Tak mi pasują i nie umiem się tego nawyku pozbyćpiastorasta pisze:To tak jakbyś wszystkie Carlsbergi dawał do Dani, a Grolsche do Holandii ;)Rattus pisze:Po czym to poznać? Ja wszystkie moje stelle i warsteinery wrzucam w europe
Ja zawsze przed wymianą za na przyklad Heinekeny, czy takie właśnie kapsle to pytam się skąd one są ;)
To Twoje kapsle i Twoja kolekcja, więc zasady entropii ustalasz sobie sam. Nikt nie może narzucić Ci sposobów katalogowania. Ważnym jest tylko, żebyś np. sobie gdzieś notował pochodzenie powtórek, żeby nie utrudniać życia kontrahentom w wymianach. Najważniejsze, żebyś był w stanie się połapać w tym co już posiadasz.Rattus pisze:Może uznacie to za profanacje, ale przyznaję się, że jest kilka kapsli, które zawsze przypisuje do macieżystego browaru (państwa). Przykłady to np. Somersby (zawsze w Danii), Stella (zawsze w Belgii) czy Miller (zawsze w USA). Dla osób ciekawych mam niestety przykrą wiadomość - nie wiem czemu tak je przypisuje. Tak mi pasują i nie umiem się tego nawyku pozbyć
Mi to wygląda na zrywkę z cydru Jillz.misiekzbieracz pisze:WitamDostałem dzisiaj kilka przesyłek w tym jedną z Heinekena, w której były ponizsze kapsle i zrywka?
I właśnie o nią mi chodzi orientuje się ktoś może od jakiego piwa ona może być?? nie ma żadnej sygnatury niestety
https://plus.google.com/photos/11033090 ... 0823289432
Generalnie nie jest to browar.biz i wystarczyła by tylko poz nr 3 no i może 6 o ile wrzucisz foty tylko kapsli dedykowanych.Squnik pisze:Wrzucam zrewidowany stan mojej kolekcji:
1. szkła do piw: 150 sztuk,
2. podkładki: 15 sztuk (10 krajowych i 5 zagranicznych),
3. kapsle: 814 (224 krajowe i 590 zagranicznych)
4. etykiety: 602,
5. otwieracze: 12,
6. piwa: 177 butelek rozmaitego kalibru (kilkanaście mi ostatnio ubyło).
Nie jest tego za wiele, ale są dobre rokowania na przyszłość.
Z tego co zauważyłem nie jestem pierwszym użytkownikiem, który wrzucałby tutaj informacje o swoich podkładkach. Są nawet tacy, którzy zamieszczają ich zdjęcia. Dla przykładu podam, że są i tacy, którzy wrzucają tu, np. info o stanie posiadania wlepek klubów piłkarskich, stąd można by sparafrazować Twoją wypowiedź i orzec: to jest forum kapslowe, a nie ultras-tifo.net. Skoro aż całe "gó..o" Cię obchodzi co tam sobie naskrobałem w poście, to go nie czytaj. Natomiast jeśli by tak się złożyło, że treść posta byłaby dla Ciebie nie do przełknięcia, to zawsze możesz skorzystać z opcji powiadomienia moderatorów o zauważeniu nadużycia.yoreck pisze:Generalnie nie jest to browar.biz i wystarczyła by tylko poz nr 3 no i może 6 o ile wrzucisz foty tylko kapsli dedykowanych.Squnik pisze:Wrzucam zrewidowany stan mojej kolekcji:
1. szkła do piw: 150 sztuk,
2. podkładki: 15 sztuk (10 krajowych i 5 zagranicznych),
3. kapsle: 814 (224 krajowe i 590 zagranicznych)
4. etykiety: 602,
5. otwieracze: 12,
6. piwa: 177 butelek rozmaitego kalibru (kilkanaście mi ostatnio ubyło).
Nie jest tego za wiele, ale są dobre rokowania na przyszłość.
Sorry,ale gó..o mnie to obchodzi ile masz szklanek i podkładek.
Ja wiem,ale może ty nie wiesz -więc napiszę to jeszcze raz - to jest forum kapslowe ,a nie browar.biz.
p.s. do wiadomości yuras-yyy - wiem czepiam się
Squnik pisze:Mi to wygląda na zrywkę z cydru Jillz.misiekzbieracz pisze:WitamDostałem dzisiaj kilka przesyłek w tym jedną z Heinekena, w której były ponizsze kapsle i zrywka?
I właśnie o nią mi chodzi orientuje się ktoś może od jakiego piwa ona może być?? nie ma żadnej sygnatury niestety
https://plus.google.com/photos/11033090 ... 0823289432