Katalog niepiwnych
http://www.powiat-olsztynski.pl/t2/inde ... page=przem
Nazwa: EVITA S.A.
Adres: 11-300 Biskupiec, ul. Chrobrego35
Nazwa: EVITA S.A.
Adres: 11-300 Biskupiec, ul. Chrobrego35
www.juraskalka.pl
ZAKŁADY PRODUKCYJNE B-D
42 – 400 ZAWIERCIE
ul. 11 Listopada 2/4
tel. (32) 67 013 00,
tel. (32) 67 013 01
ZAKŁAD W SKAŁCE
ul. Świerkowa 31
tel. (32) 67 210 30
ZAKŁADY PRODUKCYJNE B-D
42 – 400 ZAWIERCIE
ul. 11 Listopada 2/4
tel. (32) 67 013 00,
tel. (32) 67 013 01
ZAKŁAD W SKAŁCE
ul. Świerkowa 31
tel. (32) 67 210 30
BEWA
Bewa. Sp. z o.o. Towarzystwo Gospodarcze
0 44 737 77 50
97-410 (p-ta Kleszczów) Rogowiec
pow.bełchatowski, woj.łódzkie
http://www.bewa.pl/
Bewa. Sp. z o.o. Towarzystwo Gospodarcze
0 44 737 77 50
97-410 (p-ta Kleszczów) Rogowiec
pow.bełchatowski, woj.łódzkie
http://www.bewa.pl/
Katalog, bo już chyba można tak nazwac ten zbór zdjęć, jest również dostępny pod aliasem:
http://www.katalog-kapsli-niepiwnych.xt.pl/
niedługo zrobię banner i buttona
http://www.katalog-kapsli-niepiwnych.xt.pl/
niedługo zrobię banner i buttona

Pomysly sa boskie. Podzial niepiwnych ze wzgledu na zawartosc alkoholu. Napoje z podzialem na smaki. Wody z podzialem na mineralne i zwykle, gazowane i niegazowane. I obowiazkowo osobno te napoje, ktore produkowal jakis browar.
To kto wykorzystujac istniejace fotki podejmuje sie zrobic alternatywny katalog?
To kto wykorzystujac istniejace fotki podejmuje sie zrobic alternatywny katalog?
Nadal obstaje przy tym, iz sensowne bylo by oddzielenie napojow alkoholowych od bezalkoholowch. Te drugie moze pic kazdy, zas tymi pierwszymi moza sie upic tak samo jak piwem. Do tego oblozone sa akcyza, a wiec to zupelnie inna kategoria napojow niz orezadki itd.. Zreszta kapsli takich w Polsce jest jak na razie tylko kilka. Pomysl, zeby oddzielic wode sodowa zostal przedstawiony przez Danio jak rozumiem celem skompromitowania pomyslu. Na przyszlosc mozna by powstrzymac sie od zlosliwych komentarzy.
- mr-perez
- Kontaktowanie:
A nie wystarczy, że jest podział na piwne i niepiwne ? Niedługo zaczniemy dzielić na otwarte zapalniczką, kluczami , otwieraczem, zębami itp. Tylko się wszystko pogmatwa.
Wydaje mi się , że zaczynacie marudzić
, lepiej skany podsyłajcie do Wikiego bo od takiego gadania to w katalogu nic nie przybędzie. A żeby zrobić podział to trzeba mieć co dzielić.
Wydaje mi się , że zaczynacie marudzić

Dla mnie propozycja jest absurdalna. Dla kilku kapsli tworzyc osobna rubryke. O ile wiem same kapsle nie zawieraja w sobie alkoholu. Nie mozna sie nimi upic chociaz stanu podobnego do upojenia na widok niektorych mozna doznac.
Zeby skonczyc dyskusje. To ja tworze strone z kapslami niepiwnymi i w tym zbiorze osobnej rubryki dla takich kapsli nie bedzie. K.
Zeby skonczyc dyskusje. To ja tworze strone z kapslami niepiwnymi i w tym zbiorze osobnej rubryki dla takich kapsli nie bedzie. K.
-
- Kontaktowanie:
To nie był złośliwy komentarz, ani nie miałem na myśli kompromitowania twojego pomysłu. Przepraszam jeśli poczułeś się urażonyPedro pisze: Pomysl, zeby oddzielic wode sodowa zostal przedstawiony przez Danio jak rozumiem celem skompromitowania pomyslu. Na przyszlosc mozna by powstrzymac sie od zlosliwych komentarzy.

O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
smirnoff nie jest polski
przynajmniej te co ja mam nie maja polskich sygnaturek

Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
Nie przesadzajmy. Wiki się podjął tej roboty, a Wy go zarzucacie już jakimiś dziwnymi pomysłami. Co to ma za znaczenie czy napój jest alkoholowy czy nie? Czy w katalogu poslkich kapsli piwnych istnieje podział na "pilsy" i "portery", "piwa smakowe" czy "pszeniczne"?
Według mnie katlog powinien byc zrobiony na wzór tego Bartka/Pawła, czyli po prostu miejsce wyprodukowania, i tam pakujemy kapsle. Nie licząc tych koncernów typu Coca - Cola które mogą mieć kilka miejsc produkcji.
Według mnie katlog powinien byc zrobiony na wzór tego Bartka/Pawła, czyli po prostu miejsce wyprodukowania, i tam pakujemy kapsle. Nie licząc tych koncernów typu Coca - Cola które mogą mieć kilka miejsc produkcji.
Obserwuj ZIELONE KARTKI na Facebooku 

Szkoda, ze moj skaner skanuje jednowymiarowo - tylko to, to lezy na szybce, dalej jest zamazane... Chyba ze takie nas zainteresuja...
Moze by chociaz opisowo podac napisa, ktore sa na zabkach? Moze sie okazac, ze kazdy ma inne kapsle. Z Pepsi jest maja kapsli, rozniacych sie wytworniami, a te sa opisane wlanie na zabkach...
Moze by chociaz opisowo podac napisa, ktore sa na zabkach? Moze sie okazac, ze kazdy ma inne kapsle. Z Pepsi jest maja kapsli, rozniacych sie wytworniami, a te sa opisane wlanie na zabkach...
Kowalsik
Szukam producentow (napis na zabkach kapsla) DUOHISTERIA i NUMEROMANIA. K.
Mam już:
Duohisteria:
1. Heweliusz Brewing Co, Gdańsk
2. Z-dy Piwowarskie S.A., Leżajsk
3. "LECH" BW S.A., Poznań
Numeromania (z napisami na licu o zawartosci):
1. KPPSiD "Polmos", Kraków
2. Heweliusz Brewing Co, Gdańsk
Numeromania (bez napisow na licu)
1. M.Z.P.O.W. Tarczyn sp. z o.o., Tarczyn
Mam już:
Duohisteria:
1. Heweliusz Brewing Co, Gdańsk
2. Z-dy Piwowarskie S.A., Leżajsk
3. "LECH" BW S.A., Poznań
Numeromania (z napisami na licu o zawartosci):
1. KPPSiD "Polmos", Kraków
2. Heweliusz Brewing Co, Gdańsk
Numeromania (bez napisow na licu)
1. M.Z.P.O.W. Tarczyn sp. z o.o., Tarczyn
Gratuluje koledze Wikiemu wspaniałej roboty! Naprawdę bardzo mi się podoba!
Mam dwa pytania do autora:
1. Czy numery są stałe?
2. Czy jak mam coś czego tam nie ma, czy coś co jest w lepszym stanie niż na zdjęciu, to przysyłać?
Mam dwa pytania do autora:
1. Czy numery są stałe?
2. Czy jak mam coś czego tam nie ma, czy coś co jest w lepszym stanie niż na zdjęciu, to przysyłać?

1). Do momentu gdy na stronie znajdzie sie wiekszosc kapsli numery beda sie zmieniac. Nie bardzo sobie wyobrazam jak inaczej to zrobic. Chyba, ze kapsle beda wklejal alfabetycznie a numery beda od tego momentu w takiej kolejnosci jak wstawiane sa na strone.
2) Powoli koncza sie kapsle Wojtka i moje (mam jeszcze tylko do wrzucenia Cocę, Pepsi i pokrewne). Pozostale mozna juz uzupelniac. Na poczatek to czego nie ma w katalogu, w drugiej kolejnosci w lepszym stanie niz zamieszczone.
K.
2) Powoli koncza sie kapsle Wojtka i moje (mam jeszcze tylko do wrzucenia Cocę, Pepsi i pokrewne). Pozostale mozna juz uzupelniac. Na poczatek to czego nie ma w katalogu, w drugiej kolejnosci w lepszym stanie niz zamieszczone.
K.
Dobra, popatrzyłem, i sporo tego wyszło, ale to zpowodowane jest tym, iż sporo jest tam Coli i Pepsi. Ale resztę jutro cyknę, i Ci podeślęwiki pisze:2) Powoli koncza sie kapsle Wojtka i moje (mam jeszcze tylko do wrzucenia Cocę, Pepsi i pokrewne). Pozostale mozna juz uzupelniac. Na poczatek to czego nie ma w katalogu, w drugiej kolejnosci w lepszym stanie niz zamieszczone.

Ja w kwestii formalnej. :> Osobiscie uwazam, iz kapsle z promocji Coca Cola - Letnie Falowanie, nie powinny byc umieszczone pod L :
http://republika.pl/kwiki/niepiwnekapsle/kapsle-l.html , ale kazdy tam gdzie konkretny napoj (ktorego nazwa jest zreszta podana). W koncu Letnie Falowanie to ani nazwa producenta, ani napoju (a tego kryterium mielismy sie na razie trzymac). Podobnie wydaje mi sie, ze powinno byc z DuoHosteria i NumeroMania; choc nie ma tam podanej na wierzchu nazwy, to powszechnie wiadomo iz sa z promocji Pepsi i moim zdaniem powinny byc pod P (tak jak buzki z BoboFrutow sa pod B).
http://republika.pl/kwiki/niepiwnekapsle/kapsle-l.html , ale kazdy tam gdzie konkretny napoj (ktorego nazwa jest zreszta podana). W koncu Letnie Falowanie to ani nazwa producenta, ani napoju (a tego kryterium mielismy sie na razie trzymac). Podobnie wydaje mi sie, ze powinno byc z DuoHosteria i NumeroMania; choc nie ma tam podanej na wierzchu nazwy, to powszechnie wiadomo iz sa z promocji Pepsi i moim zdaniem powinny byc pod P (tak jak buzki z BoboFrutow sa pod B).
- mr-perez
- Kontaktowanie:
Jeżeli mogę wtrącić swoje trzy grosze to chce powiedzieć/napisać, że zgadzam się z Pedro a nawet poszedłbym jeszcze dalej.
Nie wiem Wiki jak to ocenisz i jakie masz dalsze koncepcje, ale może dałoby radę wydzielić te 2 koncerny ( Pepsi i Coca Cola ) . Tych kapsli jest naprawdę sporo i będą potem porozrzucane, a tak byłyby razem.
Ale to tylko moje zdanie. Poza tym wszystko OK
Nie wiem Wiki jak to ocenisz i jakie masz dalsze koncepcje, ale może dałoby radę wydzielić te 2 koncerny ( Pepsi i Coca Cola ) . Tych kapsli jest naprawdę sporo i będą potem porozrzucane, a tak byłyby razem.
Ale to tylko moje zdanie. Poza tym wszystko OK