Chwalimy się!
troche moich skarbów. Jordańskie kapsle dostałem jakieś 5 lat temu z... Jordanii, stąd właśnie wiem że są Jordańskie. Miller'y i Tennents'y mają na ząbkach napis "meiig" - skrót nazwy producenta. Nie wiem tylko od czego są Rubicon'y i Twist off, bo cała reszta to na 100% piwo.
- Załączniki
-
- PICT0230.JPG
- (190.94 KiB) Pobrany 73 razy
no właśnie... cały problem w tym "chyba".W internecie nie znalazłem informacji potwierdzających kraj pochodzenia - tzn. jedne źródła podają Irak inne Jordanię. Kapsle w każdym razie dostałem z Jordanii, ale gdzie były (są?) używane - nie mam 100% pewności. Nazwa "producenta" Middle East International Investment Group daje do myślenia... i nie ułatwia zadania.
W temacie pokrewnym do metalowych kapsli.
Moja kolekcja niepiwnych nakretek PET:
http://republika.pl/kwiki/pety.html
K.
Moja kolekcja niepiwnych nakretek PET:
http://republika.pl/kwiki/pety.html
K.
-
- Kontaktowanie:
Moje zdobycze giełdowe. Scan 1. Polska
Starsze, nowsze i ciekawe:)
Te 2 takie same grodziski kupilem za 60 gr

Teraz trochę egzotyki: Idąc od lewego górnego rogu: Chiny, Brazylia, 3x N.Zelandia, RPA, Suazi, 2x Belize, T&Tobago, Tajlandia, Argentyna, 4x Tunezja, Mołdawia, Egipt, Gruzja, Luxemburg, Nie Wiem:D, Jamajka, Uzbekistan. Potem trochę starszych kapsli.

Kapsle z serii i reszta zagranicy:

Te 2 takie same grodziski kupilem za 60 gr

Teraz trochę egzotyki: Idąc od lewego górnego rogu: Chiny, Brazylia, 3x N.Zelandia, RPA, Suazi, 2x Belize, T&Tobago, Tajlandia, Argentyna, 4x Tunezja, Mołdawia, Egipt, Gruzja, Luxemburg, Nie Wiem:D, Jamajka, Uzbekistan. Potem trochę starszych kapsli.

Kapsle z serii i reszta zagranicy:

O Kura Masa!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Viva'la Obwoluta!
Pijemen po einen Bieren!
Miodos sie nie topios!
Mnie w tychach pzrybyły 2 nowe panstwa panama,kamerun egzotyki doszło niezbyt duzo bo ze 20 pare.troche europy pare kapsli doserii czeskich,seria z węgier ta co są zielone kapsle a na nich twarze ;) z polski 3 starsze kapsle a le nei am sie czym chwalic ;0
Ale co do egz.
belize2,panama1,kamerun1,brazylia2,mauritius1,gruzja1,indie3,nowa zelandia2,singapur1,armenia1,kostaryka1,.ekwador1,dominkakana1,izrael 1,kirgistan2,i pare nn ale napewno egz. w sumei doszło mi 110 nwoych wzorów giełda jak zawsze udana
Ale co do egz.
belize2,panama1,kamerun1,brazylia2,mauritius1,gruzja1,indie3,nowa zelandia2,singapur1,armenia1,kostaryka1,.ekwador1,dominkakana1,izrael 1,kirgistan2,i pare nn ale napewno egz. w sumei doszło mi 110 nwoych wzorów giełda jak zawsze udana

Juz nawijam. A wiec pierwszy kapsel,pewnie kojarzycie,to SUDAN. Dalej LIBAN,o ostatni nabytek z ALEGIERII. Wszystkie z lat 55-65.Koreczek,itd. Cieszy mnie 2 kapsel z SUDANU.Niewiele obob ma kapsle z tego panstwa,a chyba 4 maja na swiecie 2 sztuki
.Ale najwazniejsze info to to,ze za kapsla z WEGIER,okolo 100-letniego,wyhandlowalem od kogos ze zbioru,CASTEL z LESOTHO
.

Wks Slask! Kocham kapsle!
Cieszy mnie to,ze cieszycie sie ze mna
. Ale nie myslcie,ze spoczne na laurach
,zbieram kapsle wciaz,i dlugo jeszcze!Kapsel z LESOTHO,jest identyczny,jak ten co ma DAVIDE,lub TINO na swojej stronie.Kazdy z Nas,ma jakies swoje marzenia (kapslowe
). U mnie bedzie to teraz ANTYLE HOL.,BOSNIA,LIBIA,LAOS - chodzi jednak o COCA-COLA.2 pierwsze do zdobycia,2 ostatnie,tak samo ciezko jak ANDORA i GUAM od piwa.No ale jedziemy dalej,nie ogladamy sie do tylu,i zbieramy kapsle!

Wks Slask! Kocham kapsle!
42 kapsle francuskie
z wymiany z kolekcjonerem z tego wlasnie kraju
akurat francji mialem malo to teraz mi troszku przybedzie 

Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
ooo, Bartku! Kapsel z Etiopii to ja Ci przesłałem już ponad miesiąc temu (Coca-cola)
A na mnie dziś czekała niespodzianka...
5 przesyłek!!!
2 od kolekcjonerów:
troszkę Izraela, Dominikana, Jamaika, Chiny i inne fajowskie
i 3 od browarów
2 z Austrii i ze Słowcji łącznie ponad 50 różnych kapsli z tego ok. 35 nie miałem!!!
Takie poniedziałki to ja lubię!
A na mnie dziś czekała niespodzianka...
5 przesyłek!!!
2 od kolekcjonerów:
troszkę Izraela, Dominikana, Jamaika, Chiny i inne fajowskie
i 3 od browarów
2 z Austrii i ze Słowcji łącznie ponad 50 różnych kapsli z tego ok. 35 nie miałem!!!
Takie poniedziałki to ja lubię!
a ja dostałem dzisiaj kapsle z Ottakringer Brauerei.Jeszcze nie wiem ile i jakie, ale jutro wracam do domu to zobaczę.Na razie wiem, że przyszła przesyłka.Ale tez bym chciał od kolekcjonerów coś dostać.Fajnie masz kamixon
Zbieram niebutelkowane polskie kapsle piwne (bez działu INNE).
http://www.polskiekapslepiwne.pl
2014 – 917 kapsli
2015 – 1041 kapsli (+124)
2016 – 1168 kapsli (+127)
2017 – 1253 kapsli (+85)
2018 – 1426 kapsli (+173)
2019 – 1655 kapsli (+229)
http://www.polskiekapslepiwne.pl
2014 – 917 kapsli
2015 – 1041 kapsli (+124)
2016 – 1168 kapsli (+127)
2017 – 1253 kapsli (+85)
2018 – 1426 kapsli (+173)
2019 – 1655 kapsli (+229)
- mr-perez
- Kontaktowanie:
Jak byłem mały to piłem dużo soczków z Rzeszowa, a teraz zostały mi ładne kapselki 

- Załączniki
-
- Rzeszów miasto Cinxa.jpg
- (153.81 KiB) Pobrany 64 razy