kapsle od browarów
- triple_h_stg
Re: kapsle od browarów
Wiesz to już nie moja wina, że jak piszę do browaru, że zbieram tylko kapsle i to mnie interesuje, a oni wysyłają wszystko. A teraz sobie wejdź tutaj: http://forum.kapsle.net.pl/viewtopic.ph ... 8&start=30 - i przytoczę Ci mój post " Postanowiłem dodawać jeszcze na picasse etykiety, które także chętnie bym wymienił na jakieś moje braki z katalogu. ", czekałem ponad 2 tygodnie na jakiś odzew od kogokolwiek by dokonać jakiejś wymiany, lecz nikt nie był zainteresowany no to co miałem z tym zrobić? Wystawiłem na allegro i za zarobiony hajs kupiłem kapsle polskie które zasiliły moją kolekcje, podesłać Ci linki na PW? 

http://pokazywarka.pl/trade/
http://katalogkapsli.pl/powtorki.php?kto=triple_h_stg
Wymienię na moje polskie braki piwne (niekoniecznie dziewice).

Po kij Wy sie zaś zaczynacie klucic
Kazdy ma swoje racje, ja np. wszystkie etykiety wsadzam do koperty i wysylam jednemu Panu ktory je zbiera. Ot tak, bo to dobry uczynek. A gdybym chcial to pewnie tez bym je na allegro wystawil bo przychodzi tego wiecej niz kapsli 

triple_h_stg pisze:Wiesz to już nie moja wina, że jak piszę do browaru, że zbieram tylko kapsle i to mnie interesuje, a oni wysyłają wszystko. A teraz sobie wejdź tutaj: http://forum.kapsle.net.pl/viewtopic.ph ... 8&start=30 - i przytoczę Ci mój post " Postanowiłem dodawać jeszcze na picasse etykiety, które także chętnie bym wymienił na jakieś moje braki z katalogu. ", czekałem ponad 2 tygodnie na jakiś odzew od kogokolwiek by dokonać jakiejś wymiany, lecz nikt nie był zainteresowany no to co miałem z tym zrobić? Wystawiłem na allegro i za zarobiony hajs kupiłem kapsle polskie które zasiliły moją kolekcje, podesłać Ci linki na PW?
hmmm, pomyslmy
moze dlatego, ze to forum KOLEKCJONEROW KAPSLI i raczej nikt etykiet nie zbiera?
wiesz co to browar.biz, collections, giełdy? tam masz mase ludzi ktorzy zbieraja wszystko, ale po co szukac, jak mozna zarobic hehe
moody512 pisze:triple_h_stg pisze:Wiesz to już nie moja wina, że jak piszę do browaru, że zbieram tylko kapsle i to mnie interesuje, a oni wysyłają wszystko. A teraz sobie wejdź tutaj: http://forum.kapsle.net.pl/viewtopic.ph ... 8&start=30 - i przytoczę Ci mój post " Postanowiłem dodawać jeszcze na picasse etykiety, które także chętnie bym wymienił na jakieś moje braki z katalogu. ", czekałem ponad 2 tygodnie na jakiś odzew od kogokolwiek by dokonać jakiejś wymiany, lecz nikt nie był zainteresowany no to co miałem z tym zrobić? Wystawiłem na allegro i za zarobiony hajs kupiłem kapsle polskie które zasiliły moją kolekcje, podesłać Ci linki na PW?
hmmm, pomyslmy
moze dlatego, ze to forum KOLEKCJONEROW KAPSLI i raczej nikt etykiet nie zbiera?
wiesz co to browar.biz, collections, giełdy? tam masz mase ludzi ktorzy zbieraja wszystko, ale po co szukac, jak mozna zarobic hehe
Czy widzisz coś złego w tym, że ktoś coś sprzedaje na allegro?
Mi również się to czasami zdarza. Myślę, że prawie wszyscy mieli takie doświadczenia.
szukam słowackich serii TIK sprzed 2005 r
goblin pisze:moody512 pisze:triple_h_stg pisze:Wiesz to już nie moja wina, że jak piszę do browaru, że zbieram tylko kapsle i to mnie interesuje, a oni wysyłają wszystko. A teraz sobie wejdź tutaj: http://forum.kapsle.net.pl/viewtopic.ph ... 8&start=30 - i przytoczę Ci mój post " Postanowiłem dodawać jeszcze na picasse etykiety, które także chętnie bym wymienił na jakieś moje braki z katalogu. ", czekałem ponad 2 tygodnie na jakiś odzew od kogokolwiek by dokonać jakiejś wymiany, lecz nikt nie był zainteresowany no to co miałem z tym zrobić? Wystawiłem na allegro i za zarobiony hajs kupiłem kapsle polskie które zasiliły moją kolekcje, podesłać Ci linki na PW?
hmmm, pomyslmy
Czy widzisz coś złego w tym, że ktoś coś sprzedaje na allegro?
Mi również się to czasami zdarza. Myślę, że prawie wszyscy mieli takie doświadczenia.
o to mi chodzi ze dostajecie cos za darmo i powniej wystawiacie na allegro , a później jest płacz, że nikt nic nie wysyła, skoro sami o sobie taka opinie robimy...
jak ci browar odpisze, ze chetnie wysle, tylko poprosi o koperte i 2-3 euro, to już kij mu w oko, masz to w dupie, nie bedziesz placil za kapsle, ale jak za darmo to och ach, beda kapselki, a jakc os niepotrzebne, to damy na allegro, bedzie pewny zarobek.
Nie odpowiedziałeś mi na pytanie, tylko piszesz coś od rzeczy
goblin pisze:Nie odpowiedziałeś mi na pytanie, tylko piszesz coś od rzeczy
czlowieku na jakie pytanie? a rozumiesz k.. o czym w ogole rozmawiamy?
jesli wg ciebie nie ma nic niestosownego w sprzedawaniu na allegro rzeczy ktore dostalismy za darmo od browaru, to nie mam pytan...
gdy zwrocil sie do ciebie mlody kolekcjoner, z prosba o birfoilia, po czym bys je wyslal, a 2 tyg pozniej zobaczyłbys je na allegro miło by ci było?
Po raz kolejny muszę z przykrością stwierdzić, że nie panujesz nad treściami, które wypisujesz, jak również nie potrafisz podjąć konstruktywnej dyskusji.
Uznaję tę rozmowę za zakończoną. pozdrawiam
Uznaję tę rozmowę za zakończoną. pozdrawiam
Staram sie znizyc do takiego poziomu wypowiedzi jaki panuje na tym forum od dawna, aby mnie wiekszosc dobrze zrozumiala. hehe
W liscie do browaru prosisz o kapsle. Dostajesz kapsle, etykiety i wafle. Bardzo czesto nie dostajesz kapsli o ktore prosiles, a same etykiety i wafle. Ma z nimi jezdzic po gieldach bo a noz ktos sie zamieni za kapsle, albo specjalnie szukac portali gdzie idzie to zamienic, tylko dlatego ze w browarze pakuja jak leci? Nie jego wina ze dostaje cos o co NIE PROSIL. Moze to przekazac charytatywnie, wywalic do kosza, zaczac zbierac, zrobic samolocik, albo sprzedac i nic nam do tego.
moody512 pisze:Staram sie znizyc do takiego poziomu wypowiedzi jaki panuje na tym forum od dawna, aby mnie wiekszosc dobrze zrozumiala. hehe
Tos se dojebal

Mnie to nie bawi - ja nad tym ubolewammoody512 pisze:Staram sie znizyc do takiego poziomu wypowiedzi jaki panuje na tym forum od dawna, aby mnie wiekszosc dobrze zrozumiala. hehe
Święta idą, czas pojednania
Trochę więcej luzu 

dostałem list z BERNARD po raz 2gi same etykiety - dostał ktoś od nich kapsle kiedyś ?
nawiązując do rozmowy kolegów wcześniej to odkąd piszę maile to mam stos etykiet i chyba zaczne je też zbierać dodatkowo
nawiązując do rozmowy kolegów wcześniej to odkąd piszę maile to mam stos etykiet i chyba zaczne je też zbierać dodatkowo

- triple_h_stg
Same etykiety i to w dużych ilościach... 

http://pokazywarka.pl/trade/

Co za gość- hipokryzja na maksa!triple_h_stg pisze:I właśnie dlatego nie przepadam za tym tematem, gdyż jak ktoś się pochwali, że dostał coś od jakiegoś browaru to od razu ileś tam osób zaczyna automatycznie spamować skrzynkę tego browaru z prośbą o wysłanie czegokolwiek. Nie ma co się dziwić, że dla przykładu pierwsze 5 osób się załapię na list od danego browaru a następnie browar chcę kopertę zwrotną (sam bym się zirytował, gdybym pracował w danym browarze, przyszedłbym do pracy w poniedziałek po miłym weekendzie, odpalił skrzynkę e-mailową i byłoby w niej 20 e-maili od polskich kolekcjonerów - a koszt takiego jednego listu dla przykładu to 5 zł). Koszta na wysyłki i to w dodatku zagraniczne nie są nieograniczone - stąd też jest to jedyna w miarę normalna, a zarazem możliwa sytuacja wyjściowa. Ja tam jak coś dostanę to się tym nie chwalę tutaj na forum, ponieważ połowa kolekcjonerów (tych piszących do browarów) nie dostanie przesyłki z w/w powodu, a tak to może ktoś się załapie sam odszukując browary w internecie i pisząc do nich.

Jak browar chce koperte- be! Jak wyśle etykiety zamiast kapsli- be! Jak ktoś się pochwali skąd dostał kapsle- be!/nie be, bo
ja już mogę nie dostać, bo wszyscy się rzucą, ale z drugiej strony napiszę, a może wyślą.
Ja będąc pracownikiem browaru bym się zirytował gdyby tydzień temu wysłane kapsle czy etykiety dla kolekcjonera zobaczył na Allegro.
Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
Dlatego nie wysyłam próśb do browarów!! 
Jak coś ciekawego znajdę, to kupię i wypiję a coś zawsze uda się wymienić!
Chyba na tym polega to hobby?

CCi#1223 / Discord wtk#9189
Ot i tu masz całkowitą rację.wtk pisze:Dlatego nie wysyłam próśb do browarów!!
Jaka jest przyjemność z pasji kolekcjonerskiej,poprzez tworzenie kolekcji li tylko z kapsli,zdobytych za frajer od browarów /głównie/.
ładnie ,ładnie.
Wesołych Świąt
Wesołych Świąt

Dla tych co ich bolą aukcje na allegro:
- Załączniki
-
- maść.jpg (6.84 KiB) Przejrzano 8867 razy
Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Czy ktoś widzi różnicę pomiędzy kupowaniem na Allegro, kupowaniem od browaru czy też "uiszczaniem opłaty" w postaci koperty zwrotnej ze znaczkiem jeśli chodzi oczywiście o stronę nazwijmy finansową tej operacji. Sposób pozyskiwania kapsli do kolekcji jest osobistą sprawą każdego kolekcjonera i nie widzę powodu do dyskusji (sporów) w tym temacie.
Pozdrawiam i życzę wam Koledzy Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego Roku 2014
Pozdrawiam i życzę wam Koledzy Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego Roku 2014
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2013, 17:00 przez venator24, łącznie zmieniany 1 raz.
Przesyłka od Tuchera trochę kapsli z powtókami,ale najbardziej zadziwił mnie kapsel pierwszy od góry,jest on butelkowany może wiecie coś o nim więcej?A tak poza tym dzięki tej przesyłce posiadam już 713 kapsli 

Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2013, 14:57 przez szymon66, łącznie zmieniany 1 raz.
Chyba chciałeś napisać, że jako jedyny jest właśnie butelkowany a nie niebutelkowany, jest to kapsel z tego samego browaru tyle, że pewnie nie najnowszy i niekoniecznie już butelkowany w browarze, na CC.I pisze "premiera kapsla 2011".
Faktycznie pomyłka już zmieniamJacek pisze:Chyba chciałeś napisać, że jako jedyny jest właśnie butelkowany a nie niebutelkowany, jest to kapsel z tego samego browaru tyle, że pewnie nie najnowszy i niekoniecznie już butelkowany w browarze, na CC.I pisze "premiera kapsla 2011".

Ja raz dostałem przesyłkę, nie pamiętam z jakiego browaru, ale napisali list, że wysyłają kapsle które nie nadają się do użytku z jakiś tam względów i są odrzucone z produkcji. Były między nimi też "butelkowane". Być może u Ciebie to też jakiś odpad produkcyjny 

Dzisiejsze przesyłki: Carlsberg Polska-13 wzorów kapsli i etykiety,Bitburger-3 wzory Kenig Pilsner i list 

Pisałem do Bitburgera jakieś 2 tygodnie temu,ale odpisał że mogą wysłać.
Dosłownie chwilę temu dostałem kopertę od konig-pilsener,oraz kolejną od erdingera w tym miesiącu
i od Wernesgruner.Bardzo udany przed świąteczny dzień