Zacznę, więc od siebie.
Rok 2012 zakończyłem mając ok. 18 500 piwnych kapsli. 2013 kończę mając 20 500, czyli doszło mi 2 tys. nowych kapsli.
Jest to mniej niż w roku 2012 kiedy doszło mi 3 tys. Pod względem ilości jest to najsłabszy rok od kiedy zbieram, jednak najlepszy pod względem jakości. Popularną masówkę i kapsle klasy "medium" już mam niemal w komplecie, więc dochodzą mi tylko nowości, starsze, exo, mikro.
Zdobycie 2 tys. jest dla mnie bardzo dobrym wynikiem, gdyż zrobiłem przez cały rok tylko 30(!) wymian listowych. 24 z nich przez pierwsze cztery miesiące. Z tych 30 wymian doszło mi 700 kapsli. Nadrobiłem za to giełdami. I to konkretnie. Myślałem, że 2012 rok był rokiem giełd dla mnie. Odwiedziłem wtedy 8 giełd i chciałem powtórzyć to i w tym 2013 roku. Wyszło niezmiernie dobrze i w tym roku uczestniczyłem w aż 13 giełdach w tym 4 zagranicznych. (Warszawa, Kraków, Rzeszów, Bratysława, Ostrava, Tychy, Żywiec, Brno, Leżajsk, Lublin, Martin, Tychy, Radom). W roku 2014 chciałbym odwiedzić minimum 10 giełd i jeśli tylko zdrowie dopisze i nic mnie złego nie spotka w życiu, to na pewno się uda.
Cel kapslowy na przyszły rok to zdobycie 2,5 tys. nowych kapsli do kolekcji, czyli przekroczenie 23 tys.
Drugi cel to zwiększenie ilości wymian pocztą, bo w tym roku jakoś nie bardzo miałem chęci, sam nie wiem dlaczego.
Chyba dlatego, że wolałem te osobiste na giełdach. A ich były dziesiątki. Chciałbym podziękować wszystkim za nie!
Zapraszam do podsumowań i życzę Śczęśliwego Nowego Roku obfitującego w ciekawe zdobycze do kolekcji.