A ja oficjalnie powiem bez ogródek, że naebałem się. Niestety nie było piwa na tej imprezie, ale udało mi się zgarnąć jakieś nakrętki od wódzitsu ;) Rano zobaczę co mam
diamen pisze:gdzie można dostać tę sławną Widawę (ogólnie chodzi mi o piwa z tego browaru)? Nie widziałem jej nigdy w żadnym sklepie.
W markecie na bank tego nie uświadczysz. W osiedlowej monopolówce podobnie. Sugerowałbym szukać w piwnych sklepach specjalistycznych. Jeśli do takowych nie masz dostępu, to pobuszuj w internetowych i na bank coś wyhaczysz.
Kapsle:
1. krajowe: 1299.
2. zagraniczne: 1077.
3. na wymianę: ustalenie w toku.
Jak widzę pochodzisz z Gliwic. Niedaleko masz Katowice, a w nich sklep specjalistyczny, który jak wiem z wiarygodnego źródła jest całkiem fajnie zaopatrzony i są w nim piwa z Widawy oraz kolaboracyjne Widawa & Kopyra.
Kapsle:
Stwierdzam z przykrością ale to jak i poprzednie piwo z serii Kiwi, które dane mi było spożyć są ewidentnie wadliwe. Z całej koncepcji ich uwarzenia wyszło coś, co można określić mianem gazowanej wody po kiszonej kapuście/kiszonych ogórkach z nikłym dodatkiem walorów właściwych dla stylu piwa. W moim przekonaniu jest to droższa i mniejsza objętościowo wersja piw z Browaru Antidotum, które również były dotknięte tym problemem.
Kapsle:
Kormoran PLON brązowy
Ursa major śnieg na Bielowej? jeśli pamietam dobrze
Brew dog Jack Hammer (po raz któryś i nie ostatni)
Revelation cat CALIFORNIA MOONSET (pyszotka)
Słaby ten Piotrków... Kartonem mi zajeżdża i gwoździami... Najgorszy z PL porterów bałtyckich jaki mi się trafił, ale patrzę że mogłem trafić na bardzo młody, jeszcze nie uleżany, bo data do sierpnia 2014... Nadal króluje u mnie w zestawieniu Warmiński... Dlaczego jest aż tak drogi?
Bajek pisze:Słaby ten Piotrków... Kartonem mi zajeżdża i gwoździami... Najgorszy z PL porterów bałtyckich jaki mi się trafił, ale patrzę że mogłem trafić na bardzo młody, jeszcze nie uleżany, bo data do sierpnia 2014... Nadal króluje u mnie w zestawieniu Warmiński... Dlaczego jest aż tak drogi?
Możliwe, że faktycznie porter był zbyt świeży do degustacji i stąd odniosłeś takie wrażenia sensoryczne. W kwestii faworyta wśród polskich porterków optuję za Ciechanem na 22° Plato.
Kapsle: