Może w sklepie na Piłsudskiego /naprzeciwko aquasfery / mają? Jest tam naprawdę duży wybór różnych wynalazków.Bajek pisze:A ja właśnie czaję się na Ciechana 22* ale nigdzie w Olsztynie nie ma
A dzisiaj się pije...
Re: A dzisiaj się pije...
szukam słowackich serii TIK sprzed 2005 r

Kapsle:
1. krajowe: 1299.
2. zagraniczne: 1077.
3. na wymianę: ustalenie w toku.
Tymczasem u mnie:

Kapsle:
Polska (x2), Gruzja, Czechy i limitowana Anglia - ostatnia butelka z warszawskiego PiwoManiaka
.

Jestem trollem 

Niezły bufet.
Nie zostaje nic innego jak pozazdrościć.
Można wiedzieć jakie jest to piwo Wojtek? Swego czasu na nie polowałem ale jak się okazało bezskutecznie.
Nie zostaje nic innego jak pozazdrościć.
Można wiedzieć jakie jest to piwo Wojtek? Swego czasu na nie polowałem ale jak się okazało bezskutecznie.
Kapsle:
Nie jestem zwolennikiem piw typu Ale, czy innych IPA i różnych ich odmian. Jednak Wojtek mi bardzo smakował. No, tyle mogę (potrafię) powiedzieć
.

Jestem trollem 

Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2014, 14:52 przez Squnik, łącznie zmieniany 1 raz.
Kapsle:
Squnik, na podkarpaciu sa jeszcze dostepne imperatory? Pytam przez ciekawosc, bo z krakowskich sklepow znikaly w mgnieniu oka. Dochodzilo do sytuacji, gdzie kolega zobaczyl info na FB, ze dany sklep ma to piwko, ubieral sie, jechal, a piwa juz nie bylo.
To piwo zostało sprzedane dosłownie na pniu, co w znacznej mierze wynikało z niskiego nakładu (7380 butelek) i ogromnego popytu. W moim mieście nie było ono w ogóle dostępne. Swojego Imperatora Bałtyckiego ogarnąłem w dniu premiery. Z tego co wiem, to na Podkarpaciu pojawiło się ono jedynie w Rzeszowie. Osoby, które chcą tego piwa spróbować będą musiały poczekać na warkę nr 2.mateuszch pisze:Squnik, na podkarpaciu sa jeszcze dostepne imperatory? Pytam przez ciekawosc, bo z krakowskich sklepow znikaly w mgnieniu oka. Dochodzilo do sytuacji, gdzie kolega zobaczyl info na FB, ze dany sklep ma to piwko, ubieral sie, jechal, a piwa juz nie bylo.
Kapsle:
Ostatnio zmieniony 12 stycznia 2014, 00:50 przez Bart, łącznie zmieniany 1 raz.
- triple_h_stg
Bart a czy przypadkiem to drugie piwo to z czaszką nie jest ze Szwecji? Z browaru brutalbrewing... 

http://pokazywarka.pl/trade/
http://katalogkapsli.pl/powtorki.php?kto=triple_h_stg
Wymienię na moje polskie braki piwne (niekoniecznie dziewice).
http://katalogkapsli.pl/powtorki.php?kto=triple_h_stg
Wymienię na moje polskie braki piwne (niekoniecznie dziewice).

Na to wygląda, że to szwedzki Kustom Lager z tego browaru. Z resztą na krawacie na szyjce butelki idzie doczytać "... board of Brutal Brewing...".triple_h_stg pisze:Bart a czy przypadkiem to drugie piwo to z czaszką nie jest ze Szwecji? Z browaru brutalbrewing...
Kapsle:
Jurku, jak wrażenia po degustacji? Podejrzewam, że wyszedł bardzo dobry ;)
ZIELONE KARTKI NA FB
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Piwo było także dostępne w ilości kilku sztuk w sklepie "Świat Piw" w Łańcucie, byłem tam wczoraj i została jeszcze bodajże ostatnia butelka, a tydzień temu było ok. 4-5 sztuk.Squnik pisze:To piwo zostało sprzedane dosłownie na pniu, co w znacznej mierze wynikało z niskiego nakładu (7380 butelek) i ogromnego popytu. W moim mieście nie było ono w ogóle dostępne. Swojego Imperatora Bałtyckiego ogarnąłem w dniu premiery. Z tego co wiem, to na Podkarpaciu pojawiło się ono jedynie w Rzeszowie. Osoby, które chcą tego piwa spróbować będą musiały poczekać na warkę nr 2.mateuszch pisze:Squnik, na podkarpaciu sa jeszcze dostepne imperatory? Pytam przez ciekawosc, bo z krakowskich sklepow znikaly w mgnieniu oka. Dochodzilo do sytuacji, gdzie kolega zobaczyl info na FB, ze dany sklep ma to piwko, ubieral sie, jechal, a piwa juz nie bylo.
Podobnie w Krakowie bylo z Golden Monkiem, w jednym sklepie mieli 5 sztuk, ktore przeznaczyli na swiateczna loterie...Jacek pisze:Piwo było także dostępne w ilości kilku sztuk w sklepie "Świat Piw" w Łańcucie, byłem tam wczoraj i została jeszcze bodajże ostatnia butelka, a tydzień temu było ok. 4-5 sztuk.Squnik pisze:To piwo zostało sprzedane dosłownie na pniu, co w znacznej mierze wynikało z niskiego nakładu (7380 butelek) i ogromnego popytu. W moim mieście nie było ono w ogóle dostępne. Swojego Imperatora Bałtyckiego ogarnąłem w dniu premiery. Z tego co wiem, to na Podkarpaciu pojawiło się ono jedynie w Rzeszowie. Osoby, które chcą tego piwa spróbować będą musiały poczekać na warkę nr 2.mateuszch pisze:Squnik, na podkarpaciu sa jeszcze dostepne imperatory? Pytam przez ciekawosc, bo z krakowskich sklepow znikaly w mgnieniu oka. Dochodzilo do sytuacji, gdzie kolega zobaczyl info na FB, ze dany sklep ma to piwko, ubieral sie, jechal, a piwa juz nie bylo.

triple_h_stg pisze:Bart a czy przypadkiem to drugie piwo to z czaszką nie jest ze Szwecji? Z browaru brutalbrewing...
Faktycznie! Dopiero jak degustowałem doczytałem co jest na kontr etykiecie. W sklepie przy lichym świetle przeczytałem Australia - większymi literami tyle, że to jest import. Brutal Brewing i Szwecja okraszono mniejszymi literami.Squnik pisze:Na to wygląda, że to szwedzki Kustom Lager z tego browaru. Z resztą na krawacie na szyjce butelki idzie doczytać "... board of Brutal Brewing...".triple_h_stg pisze:Bart a czy przypadkiem to drugie piwo to z czaszką nie jest ze Szwecji? Z browaru brutalbrewing...
Poprawiłem już w poprzednim poście.
Zdrówko

Fakt ,jest bardzo dobry. Mam jeszcze jedną buteleczkę,ale ona jeszcze leżakować będzie dużo dłużejPluto pisze: Jurku, jak wrażenia po degustacji? Podejrzewam, że wyszedł bardzo dobry ;)

-
prokomfanz Koniecznie daj znać jak "zdegustujesz" to piwo o smaku ciasta bananowego 
Miałem tą (nie)przyjemność i jestem ciekawy Twojej opinii

Piłem to bananowe piwko z Wells'a...Bart pisze:prokomfanz Koniecznie daj znać jak "zdegustujesz" to piwo o smaku ciasta bananowego
Daje nie tyle bananem, co vibovitem.
Kapsle:
-
Potwierdzam. Nie urzekło mnie to piwkoSqunik pisze: Daje nie tyle bananem, co vibovitem.

Zielony jakoś bardziej przypadł mi do gustu.
Kapsle:
A mi nie. Brązowy dla mnie wygrywa, ma odrobinę mniejszą goryczkę, ale jakoś tak bardziej do mnie przemawia. Wydaje mi się bardziej ułożony. Nie jestem wielkim wielbicielem IPA, ale przez to że sybilla nie jest tak mocnym chmielem piwo wydaje się całkiem pijalne. Czekam na niebieskiego PLONa.
Osobiście jednak uderzam w ciemne piwa 

Ciemne piwka to osobny rozdziałBajek pisze: (...) Osobiście jednak uderzam w ciemne piwa

Szczególnie o tej porze roku zdają się szczególnie dobrze smakować. Wszak nie ma to jak porter lub ris

Kapsle:
Bajek, gdzie kupiłeś te niepasteryzowane z Okocimia?
szukam słowackich serii TIK sprzed 2005 r