ZIELONE KARTKI
Re: ZIELONE KARTKI
Widocznie Krzysiek chce w przedsprzedaży kupić sobie bilet na tramwaj i nie bardzo wie na jaką trasęchinet pisze:Do dziewiętnastego jest jeszcze daleeeeko...

Katalog zrywek i nakładek na butelki http://www.sites.google.com/view/katalogzrywek
Mini kolekcja aluminiowych kapsli https://sites.google.com/view/kapsle-woda-mineralna
Mini kolekcja aluminiowych kapsli https://sites.google.com/view/kapsle-woda-mineralna
Super! Przynajmniej tym razem będą normalnie w czwarteknastępne ZK odbyły się wcześniej niż zwykle, tzn. w przedostatni czwartek miesiąca, 19 grudnia.

Pozdrowienia dla ILoveHeaters vel Mr.Allena : )
Nie wiem co i jak, ale jakby w czwartek to będę gdziekolwiek. Tak więc otwieram listę:
1. chinet
1. chinet
Jestem trollem 

I ja też
1. chinet
2. RyBy

1. chinet
2. RyBy
Katalog zrywek i nakładek na butelki http://www.sites.google.com/view/katalogzrywek
1. chinet
2. RyBy
3. Krzysiek
Ja również będę, choć uważam że informacja o kolejnym spotkaniu już od dawna powinna wisieć na forum.
2. RyBy
3. Krzysiek
Ja również będę, choć uważam że informacja o kolejnym spotkaniu już od dawna powinna wisieć na forum.
Obserwuj ZIELONE KARTKI na Facebooku 

1. chinet
2. RyBy
3. Krzysiek
4. Kowalsik (przynajmniej na początku...).
Robert, będziesz od początku?
2. RyBy
3. Krzysiek
4. Kowalsik (przynajmniej na początku...).
Robert, będziesz od początku?
Kowalsik
1. chinet
2. RyBy
3. Krzysiek
4. Kowalsik
5. intel_x
Info o lokalu będzie w piątek
2. RyBy
3. Krzysiek
4. Kowalsik
5. intel_x
Info o lokalu będzie w piątek

FIDORIM pisze:Proponuję pomyśleć o ponownych odwiedzinach "po drugiej stronie lustra" ,chyba już nas tam nie pamietająa jak wiecie jest tam duzy wybór piw,a i wielu osobom jest po drodze do tej knajpki
Przychylając się propozycji albo raczej z braku alternatywy spotkanie odbędzie się w PDSL od 17-tej.
ZK on T(O)UR
1. chinet
2. RyBy
3. Krzysiek
4. Kowalsik
5. intel_x
6. Smok
2. RyBy
3. Krzysiek
4. Kowalsik
5. intel_x
6. Smok
Każdy piwinien w coś wierzyć. Ja wierzę, że wypiję jeszcze jedno piwo.
1. chinet
2. RyBy
3. Krzysiek
4. Kowalsik
5. intel_x
6. Smok
7.fidorim
2. RyBy
3. Krzysiek
4. Kowalsik
5. intel_x
6. Smok
7.fidorim
No i za nami 42 Świąteczne Zielone Kartki. Spotkanie odbyło się w knajpie "Po drugiej stronie lustra" na warszawskiej Pradze. Stawiły się osoby z listy plus pga. Nie byłem od samego początku, ale jak zawsze były małe wymianki i dyskusje o kapslach. O nowościach i nie tylko. W trakcie dyskusji trwała degustacja piw, głównie z Ursa Maior. Kapsle były ściągane z butelek, ścian
, a także dostarczały nam Panie z obsługi
.
Wklejam dwie fotki.
Na pierwszej niezmiernie coś ciekawego tłumaczył pga
A na drugiej...
skupiony wzrok Smoka
Na spotkaniu był także Mikołaj, raczej Śnięty. Niestety fotki jeszcze nie mam.
Wstępnie, kolejne Zielone Kartki (#43) planowane są tuż przed giełdą warszawską czyli w piątek 24.01. Szczegóły dla chętnych już niebawem.

Wklejam dwie fotki.
Na pierwszej niezmiernie coś ciekawego tłumaczył pga

Wstępnie, kolejne Zielone Kartki (#43) planowane są tuż przed giełdą warszawską czyli w piątek 24.01. Szczegóły dla chętnych już niebawem.
Jestem trollem 

-
- Kontaktowanie:
kilka dni temu kupowałem bilety na Polskiego Busa z okazji giełdy w W-wie. Paradoksem jest to ze dojazd i powrót ze stolicy mniej mnie kosztuje niż taksówka odemnie z chaty do jakiegoś klubu w gdańsku i z powrotem. Kiedyś się moze pokuszę o taki melanż w Stolicy 

Czołem koledzy Zielonokartkowcy!
Na przedostatnim spotkaniu ZK w Chmielarni nie było nas zbyt wielu i z tego powodu niestety nie ze wszystkimi symbolicznie mogłem się pożegnać. Pożegnać w sensie uczestnictwa w cennej inicjatywie jaką są ZK. Jak kilku z Was wie, bo ogłosiłem to w Chmielarni, otworzyłem sklep z piwem (PIWOmaniaK Al. Jana Pawła II 61 lok 203, klatka I) i tylko z piwem i stojąc za ladą nie mogę się rozerwać, by być z Wami na ZK. Pewnie ucierpi na tym moja kolekcja (ach te australijskie kapsle od Smoka!) ale co począć? Mam nadzieję, że będziecie odwiedzać mnie w sklepie. Tu dowiecie się więcej na jego temat: www.piwomaniak.com oraz facebook/Piwomaniak. No cóż do zobaczenia i zapraszam.
Na przedostatnim spotkaniu ZK w Chmielarni nie było nas zbyt wielu i z tego powodu niestety nie ze wszystkimi symbolicznie mogłem się pożegnać. Pożegnać w sensie uczestnictwa w cennej inicjatywie jaką są ZK. Jak kilku z Was wie, bo ogłosiłem to w Chmielarni, otworzyłem sklep z piwem (PIWOmaniaK Al. Jana Pawła II 61 lok 203, klatka I) i tylko z piwem i stojąc za ladą nie mogę się rozerwać, by być z Wami na ZK. Pewnie ucierpi na tym moja kolekcja (ach te australijskie kapsle od Smoka!) ale co począć? Mam nadzieję, że będziecie odwiedzać mnie w sklepie. Tu dowiecie się więcej na jego temat: www.piwomaniak.com oraz facebook/Piwomaniak. No cóż do zobaczenia i zapraszam.
Po fotkach można stwierdzić, że niektórzy przeszli na tę drugą stronę lustra.. 

Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
A co stoi na przeszkodzie, aby się w sklepie spotkać? Chyba że nie zapraszasz...
Szybki edit:
A przy okazji zamówić np. kratkę Bartka z nowymi kapslami, którą na pewno szybko rozbierzemy...
Szybki edit:
A przy okazji zamówić np. kratkę Bartka z nowymi kapslami, którą na pewno szybko rozbierzemy...
Kowalsik
Problem jest jeden - nie można spożywać alko, a więc niestety również piwa w sklepie. Poza tym "drobnym szczegółem" nie ma przeciwwskazań
Zapraszam! 

Hmm... Jest to jakieś utrudnienie, ale... Wiele osób jest wozem, więc i tak...
Czasami chlewu narobimy
Ale to tylko jak kapsle na ścianach pozawieszasz, więc chyba dałoby się czasami tam wpaść.
Czasami chlewu narobimy

Kowalsik
Spoko, można wpadać
Raz jeszcze zapraszam.

Byłbym zapomniał. Mam propozycję dla kolekcjonerów:
http://www.piwomaniak.com/birofilistyka.html
http://www.piwomaniak.com/birofilistyka.html
Jakieś szersze informacje co do następnych kartek ? A po za tym pytanie kto by mnie przenocował po kartkach aby później na giełdę wyruszyć ?
6087 PL
3273 P
x651 N
Giełdy 40 / Zorganizowane Giełdy 10
Spotkania Kapslarzy 3 / ZK 13
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.
3273 P
x651 N
Giełdy 40 / Zorganizowane Giełdy 10
Spotkania Kapslarzy 3 / ZK 13
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.
Najbliższe spotkanie w piątek za tydzień (24.01) o godzinie 17.00 w Browarmii Królewskiej. Może już nas zapomnieli. 
Więcej szczegółów jutro, dla osób spoza Warszawy informacja, że jest to raptem kilka przystanków autobusem od dworca centralnego.

Więcej szczegółów jutro, dla osób spoza Warszawy informacja, że jest to raptem kilka przystanków autobusem od dworca centralnego.

Zapraszamy na 43. Zielone Kartki.
Z uwagi na warszawską giełdę spotkanie wyjatkowo odbędzie się w ostatni piątek stycznia. Tak jak wspominałem, miejscem spotkania będzie browar restauracyjny Browarmia Królewska.
MAPA
Na spotkanie zapraszamy także kolekcjonerów z innych część Polski którzy mają zamiar zawitać na giełdę, będzie okazja do wypicia piwka, pogadania, może jakichś pierwszych wymian.
Dojazd z Dworca Centralnego jest bardzo prosty > KLIK
Jeżdżą dwa autobusy, 128 i 175, oba z tego samego przystanku (DWORZEC CENTRALNY 01 - należy przejść na drugą stronbę Al. Jerozolimskich, przystanek znajduje się przed Hotelem Mariott. Wysiadamy przed Uniwersytetem, lokal znajduje się po drugiej stronie ulicy, na rogu ulic Nowy Świat i Królewska.
Edit: Widze że pasuje równiez linia 518 - ten autobus odjeżdża z przystanku na Emilii Plater, spod "gitary" czyli Hard Rock Cafe.
Zapraszamy!
1. Krzysiek
Z uwagi na warszawską giełdę spotkanie wyjatkowo odbędzie się w ostatni piątek stycznia. Tak jak wspominałem, miejscem spotkania będzie browar restauracyjny Browarmia Królewska.
MAPA
Na spotkanie zapraszamy także kolekcjonerów z innych część Polski którzy mają zamiar zawitać na giełdę, będzie okazja do wypicia piwka, pogadania, może jakichś pierwszych wymian.
Dojazd z Dworca Centralnego jest bardzo prosty > KLIK
Jeżdżą dwa autobusy, 128 i 175, oba z tego samego przystanku (DWORZEC CENTRALNY 01 - należy przejść na drugą stronbę Al. Jerozolimskich, przystanek znajduje się przed Hotelem Mariott. Wysiadamy przed Uniwersytetem, lokal znajduje się po drugiej stronie ulicy, na rogu ulic Nowy Świat i Królewska.

Edit: Widze że pasuje równiez linia 518 - ten autobus odjeżdża z przystanku na Emilii Plater, spod "gitary" czyli Hard Rock Cafe.
Zapraszamy!
1. Krzysiek

Żałuję, że z oczywistych względów nie będę mógł uczestniczyć 
Info dla zainteresowanych: na półkach PIWOmaniaKa pojawiło się Orkiszowe z Miodem i z nowym kapslem, a także: Galicyjska Korona i nowe Stare Misto (oba: 1 Prywatna Browarnia ze Lwowa) oraz piwa irlandzkie O'Hara's w czterech stylach i z czterema różnymi kapslami.
Czy takie informacje (w tym miejscu) będą Wam pomocne?

Info dla zainteresowanych: na półkach PIWOmaniaKa pojawiło się Orkiszowe z Miodem i z nowym kapslem, a także: Galicyjska Korona i nowe Stare Misto (oba: 1 Prywatna Browarnia ze Lwowa) oraz piwa irlandzkie O'Hara's w czterech stylach i z czterema różnymi kapslami.
Czy takie informacje (w tym miejscu) będą Wam pomocne?
Paweł, w dziale Kapsle jest temat Gdzie kupić? Spokojnie tam możesz umieszczać informacje o nowościach. Na pewno się to przyda
.

Jestem trollem 

2. Tomi
OK. Niniejszym to uczyniłemchinet pisze:Paweł, w dziale Kapsle jest temat Gdzie kupić? Spokojnie tam możesz umieszczać informacje o nowościach. Na pewno się to przyda.

1.Krzysiek
2.Tomi
3.Fidorim
4.Kibi
2.Tomi
3.Fidorim
4.Kibi