piweczko.jpg
A dzisiaj się pije...
Re: A dzisiaj się pije...
Carrefour na Krasickiego.goblin pisze:Bajek, gdzie kupiłeś te niepasteryzowane z Okocimia?
Gdyby ktoś reflektował na Imperatora Bałtyckiego to mam dostęp do 1 butelki, mogę kupić i odsprzedać na giełdzie w Wawie.
-
- Kontaktowanie:
chinet dobre trunki.
Czy to się da pićBajek pisze:A dzisiaj piję za każdy uwalony, taki oto wynalazek z Olsztyna:

Bardzo smaczne, takie jak powinno być. Wyraziste, jedyne w swoim rodzaju, już po otwarciu czuć czosnek. W smaku całkiem przyjemne. Czuć taką gorycz od czosnku, ale w taki przyjemny sposób. Jak dla mnie piwko bardzo dobre, ale wypić jedno dla smaku, nie nadaje się na piwo sesyjne. Goryczka mniejsza jak w chociażby w IPA (w moim odczuciu).
Co to za piwa? Jakieś imitacje dawnego Niechanowa 

Produkt z browaru Połczyn Zdrój dla browaru Niechanowo Sp.zo.oKibi pisze:Co to za piwa? Jakieś imitacje dawnego Niechanowa
Ale Browar
sweet cow
smoky Joe
rowlin jack
Perła koźlak, zwierzyniec, pernstejn
Brew Dog Hoppy christmas
sweet cow
smoky Joe
rowlin jack
Perła koźlak, zwierzyniec, pernstejn
Brew Dog Hoppy christmas
Przy takim piwku na pewnoBajek pisze:Jest dobrze![]()

Edit.
U mnie nieco skromniej.

Kapsle:
1. krajowe: 1299.
2. zagraniczne: 1077.
3. na wymianę: ustalenie w toku.
BrewDog Hobo Pop to mocno orzeźwiające piwo. Pora roku nie jest być może sprzyjająca do jego degustacji, ale jest względnie tanie i entuzjastom jankeskich chmieli powinno przypaść do gustu.Bart pisze:Squnik poproszę o krótką opinie. Mam możliwość zakupu a że kapsel posiadam to na razie odłożyłem. (...)[/url]
Kapsle:
BrewDog Hobo Pop to mocno orzeźwiające piwo. Pora roku nie jest być może sprzyjająca do jego degustacji, ale jest względnie tanie i entuzjastom jankeskich chmieli powinno przypaść do gustu.Bart pisze:Squnik poproszę o krótką opinie. Mam możliwość zakupu a że kapsel posiadam to na razie odłożyłem. (...)
Tymczasem:

Wasze Zdrowie!
Kapsle:
Revelation cat podobno swietne piwa robi... szkoda ze ciezko z dostepnoscia u nas...
Ja tymczasem Grand Imperiala z chili - to nie bylo dobre polaczenie

Kupiłem właśnie i się chłodzi ale swoim postem mnie nie zachęciłeśBajek pisze:Revelation cat podobno swietne piwa robi... szkoda ze ciezko z dostepnoscia u nas...

Zbieram wyłacznie kapsle polskie bez sygnatur
Stan na 15.03.2013 - 667 sztuk
Stan na 15.03.2015 - 1247 sztuk
Stan na 15.03.2017 - 1659 sztuk
Stan na 15.03.2019 - 2076 sztuk
Stan na 15.03.2021 - 2321 sztuk
Stan na 15.03.2023 - 2562 sztuk
Stan na 15.03.2013 - 667 sztuk
Stan na 15.03.2015 - 1247 sztuk
Stan na 15.03.2017 - 1659 sztuk
Stan na 15.03.2019 - 2076 sztuk
Stan na 15.03.2021 - 2321 sztuk
Stan na 15.03.2023 - 2562 sztuk
Do tego kupiłem kilka Brackich Porterów do leżakowania, 3,99 w Tesco, żal było nie skorzystać z okazji. Jednego wziąłem na spróbowanie. Nie był zły, ale czuć że jeszcze świeży, nie ułożony... Czuć alkohol...
Co do Imperiala - uważam że nie udana próba połączenia chili z piwem, tak naprawdę to w aromacie chili nie wyczuwalne, a w smaku przysłania wszystko. Ja lubię czuć tę słodycz ze słodów, karmel i kawę, a chili moim zdaniem zrujnowało to piwo. W każdym bądź razie to moja opinia, Tobie może akurat przypasuje ;) To tak samo jak z AIPA, ja osobiście nie przepadam, ale większość ludzi się mega jara...
Co do Imperiala - uważam że nie udana próba połączenia chili z piwem, tak naprawdę to w aromacie chili nie wyczuwalne, a w smaku przysłania wszystko. Ja lubię czuć tę słodycz ze słodów, karmel i kawę, a chili moim zdaniem zrujnowało to piwo. W każdym bądź razie to moja opinia, Tobie może akurat przypasuje ;) To tak samo jak z AIPA, ja osobiście nie przepadam, ale większość ludzi się mega jara...