Więc, następne 2 projekciki (wstępne)

Nie było mnie przez 2 noce i już wrzawa w temacie. Jesteście marudy, dobrze że ochłonąłem bo wczoraj to już bym rzucił tą inicjatywę... Kilka osób już wpłaciło więc chociaż oni będą mieli kapsle na pewno.
Co do serii: po tym wszystkim jestem skłonny aby każdy otrzymał 2 serie i resztę z łącznych swoich kapsli ( 300 + liczba uczestników). Więc jeżeli weźmie udział 50 osób, każdy otrzyma 2 serie + 250 kapsli.
Ale zadecyduje o tym ankieta, która być może nie będzie miarodajna. Ale zapewniam tych z małym i średnim doświadczeniem że będą mieli mniejsze szanse na wymianę całej serii od kolekcjonerów z większym stażem. Oczywiście inni być może sprzedadzą serię aby zrekompensować wydane pieniądze (oby nie).
Moja idea była taka aby kapsle wymienić z zagranicznymi kolekcjonerami (tak każdy ma równe szanse do wymiany nawet z najlepszymi kolekcjonerami z CCI), a tak jeżeli ci ze szczytu listy dostaną kompletną serię to waszych kapsli nie będą na pewno potrzebowali). Sądziłem że tyle osób na giełdy jeździ, że nie będzie problemu uzbierać części serii czy nawet całej na wymianę. Co to za kolekcjoner jak czeka na gotowe, najlepiej kupić i mieć.. ?
O tym zadecyduje ankieta jedni zyskają inni stracą.
Niestety ceny nie zmienimy. Ta jest ustalona od wzoru u wykonawcy i określonej wcześniej ilości kapsli. Jeżeli by się zmniejszyła liczba kapsli, cena by spadła pewnie nieznacznie. Poza tym na temat ceny rozmawiałem na samum początku z wykonawcą i tą przedstawiłem na forum. A należy pamiętać że od kwoty należy odjąć koszt wysyłki (mam nadzieję że łączna waga kompletu nie przekroczy kg), koperta, opakowanie kapsli, próbki, kapsle, ewentualne wydatki. Być może coś jeszcze powstanie z pozostałej reszty jakiś kapsel związany z cała inicjatywą. Nie doliczam godzin poświęconych na inicjatywę. Dojazd po pracy na stworzenie próbek, jakieś rozmowy telefoniczne, czas spędzony przy wykonaniu projektu, wykonaniu poszczególnych projektów, odpowiadaniu na @, marudzenie niektórych użytkowników, odbiór, sprawdzenie, spakowanie kapsli, czas spędzony na poczcie, pewna odpowiedzialność za inicjatywę i ewentualne pretensje oraz stres z tym związany. Generalnie nikomu nie polecam. Spróbujcie się postawić na moim miejscu. Każdemu nie dogodzę. Tym którzy wpłacili jak widać pasuje i 1 seria ( może się nie wycofają jak będą robione jednak 2 serie...). Więc cena bez zmian. Oczywiście zobaczymy czy zwiększenie do 2 otrzymanych serii przeniesie się na frekwencję. Chciałem też aby w jakoś to szybko zrealizować. Teraz już oby zrealizować.
W tym i następnym tygodniu umówiłem się na dalszy druk w. Kto wpłacił tego kapsle są na bieżąco realizowane. Tym też osobom podeślę projekt przed drukiem.
Pozdrawiam