Miło mi poinformować, że nastała przełomowa chwila i dotychczas osobno działające katalogi kapsli, tj. bez sygnatur (tworzony przeze mnie oraz Tomka) oraz katalog Pawła, zostały właśnie połączone w jedną całość! Wszystko oczywiście za zgodą i w porozumieniu z Pawłem.
http://katalogkapsli.pl - katalog z rozróżnieniem sygnatur
http://bezsygnatur.katalogkapsli.pl - katalog bez rozróżniania sygnatur
Na stronie głównej katalogu "sygnaturowego" (kolor zielony) jest duży link służący do przenoszenia danych ze starego katalogu. Jeśli posiadaliście konta w obu katalogach, jest możliwość ich połączenia - wszystko jest dokładnie opisane pod w/w linkiem. Niestety ostatnia kopia bazy danych Pawła do jakiej mamy dostęp jest z końca grudnia, toteż ewentualne zmiany od tego czasu trzeba nanieść ręcznie w późniejszym czasie. Na początku kwietnia stary katalog Pawła przestanie działać.
Dla nowych użytkowników mnogość obrazków pod każdym kapslem może wydać się przytłaczająca, toteż chciałbym pospieszyć z odpowiedzią na pytanie, które zapewne padłoby. Nadal możliwe jest zaznaczenie tylko swoich powtórek: należy najpierw kliknąć pod kapslem "X" (nie poszukuję tego kapsla), a następnie "=>" (posiadam kapsel na wymianę).
Informacje o abonamentach mamy aktualne, toteż o to się nie martwcie

Dla osób korzystających tylko z dotychczasowego katalogu bez sygnatur (kolor granatowy) nie ma żadnych utrudnień - wszystkie dane zostały skopiowane na nowy serwer dosłownie parędziesiąt sekund temu. Jeśli chcielibyście jednak zaznaczyć swoje sygnaturowe powtórki, to jest możliwość utworzenia listy braków kapsli sygnaturowych zakładce "Edytuj profil".
To chyba wszystkie najważniejsze informacje; mam nadzieję, że z przyjemnością będziecie korzystać z nowej, połączonej wersji katalogu

PS: Chcąc uniknąć błędów w nowym katalogu, w mijającym tygodniu wysłałem wiadomości o testach do 7 osób. Szkoda, że tylko dwie osoby skorzystały z możliwości przetestowania funkcji i zarejestrowały się. Większość nawet nie odpowiedziała na wiadomości. Rozumiem, nie wszystkim musi się chcieć, ale odpowiedzieć zawsze wypada.