[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/db/driver/mysqli.php on line 257: mysqli_fetch_assoc(): Couldn't fetch mysqli_result [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/db/driver/mysqli.php on line 319: mysqli_free_result(): Couldn't fetch mysqli_result [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/db/driver/mysqli.php on line 257: mysqli_fetch_assoc(): Couldn't fetch mysqli_result [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/db/driver/mysqli.php on line 319: mysqli_free_result(): Couldn't fetch mysqli_result [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/db/driver/mysqli.php on line 257: mysqli_fetch_assoc(): Couldn't fetch mysqli_result [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/db/driver/mysqli.php on line 319: mysqli_free_result(): Couldn't fetch mysqli_result [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/db/driver/mysqli.php on line 257: mysqli_fetch_assoc(): Couldn't fetch mysqli_result [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/db/driver/mysqli.php on line 319: mysqli_free_result(): Couldn't fetch mysqli_result Katalog kapsli piwnych - wersja testowa - Polskie Forum Kolekcjonerów Kapsli
Właśnie przed chwilą wróciłem z giełdy w Tychach, na której prawie każdy poruszał nieśmiało temat katalogu...kiedy będzie??? Wchodzę do domu, a tu taka niespodzianka . Dzięki Paweł za świetną robotę !!! Wreszcie będzie można uporządkować kolekcję.
Tam gdzie kapsel sie nie wyświetla - nie mam jeszcze przygotowanrgo skanu, jeśli brakuje jakichs nowości to znaczy że nie mam jeszcze ich w kolekcji.
Rozlewnia Społem BB - brakuje mi dobrej jakości skanów i jakoś nie do końca wiadomo czy są to kapsle piwne czy nie.
Mam pytanie na temat próby nr 2 z Lublina. Mam ten kapsel, zdejmowałem go butelki, nawet pojawiał się na reklamie. Chyba, że on się czymś różni od normalnego? Jeśli tak to czym?
Ta probe z Lublina ma rafifafi i zielony kolor jest blady.
Lublin 19 i 20 - ten sam problem był w poprzednim katalogu, kapsle róznia sie tylko wielkoscia sygnatury.
barann pisze:a właśnie .. wszystkie Tatry miały być w Leżajsku a są w Żywcu i to sporo. Jak to w końcu jest?
Zostało tak przyjęte, że kapsle Tatry bez nadruku z "górami" zalicza się do Żywca, wszystkie późniejsze do Leżajska. Oczywiście w rzeczywistości było różnie, ale dziś juz nikt nie ustali na 100% które kapsle zaliczyc do Żywca a które do Leżajska.
Podział jest umowny i myślę, że wszyscy na taki sie zgodzą.
Wieści o katalogu rozchodzą się jak błyskawica Paweł - katalog jest super. Po pobieżnym przejrzeniu bardzo spodobała mi się zamiana strzałek na cyferki do "obracania" stron. W ten sposób szybciej można odnaleść szukany wzór. Obrazki są b. dobrej jakości, ale czasem chciałoby się powiększyć kapsel żeby lepiej dostrzec szczegóły. Mam pytanie: nie będzie wcale opisów przy niektórych kapslach? Np Brzesko 82 i 83. Kto nie wie, że chodzi o czerwony i bordowy kolor może uznać je za te same kapsle (przy starszym monitorze różnica jest minimalna)