U mnie na hurtowni pojawił się dzisiaj ten nowy Radler z Okocimia i Somersby nowe za pare dni będą kapselki
i fajny zestaw 6ciu piw / Wielkanocne luty-kwiecień 14 / niepasteryzowane i jakieś jeszcze po 2szt z każdego wszystkie z kapslem sezonowe //cena 24,99// trochę odstraszająca.
Poświęcaj tyle czasu na ulepszanie siebie, byś nie miał go na
krytykę innych. - Christian D. Larson.
Odświeżone jelonki z Łomży wyglądały lepiej niż te nowe o.O
6075 PL
3270 P
x645 N Giełdy 40 / Zorganizowane Giełdy 10 Spotkania Kapslarzy 3 / ZK 13
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.
Kowalsik pisze:No i starają się o brzydala roku - oby tylko głosy się nie rozbiły, bo jak ktoś inny wygra tę kategorię Nie wyobrażam sobie lepszych faworytów...
Nowe kapsle z Łomży są proste, projekt jakby z pierwszej połowy lat 90(może właśnie o to im chodziło) ale czy aż takie brzydkie? Piękne nie są, ale chyba aż tak nie straszą. Nowy Harnaś też nie powala niczym a wcześniejszy był całkiem ładny.
intel_x pisze:Nowe kapsle z Łomży są proste, projekt jakby z pierwszej połowy lat 90(może właśnie o to im chodziło) ale czy aż takie brzydkie? Piękne nie są, ale chyba aż tak nie straszą. Nowy Harnaś też nie powala niczym a wcześniejszy był całkiem ładny.
Racja intel_x - to kapsle "vintage" i o to Im chodziło. Jeżeli tak jest, to wyszły idealnie.
Ja też uważam, że są całkiem fajne. Łomża wraca do korzeni mam wrażenie Ale o gustach się nie dyskutuje, w końcu "Jeden lubi pomarańcze, a drugi jak mu śmierdzą skarpetki"
Ha ha - Dzisiaj na ZK się śmieliśmy, że oto mamy dzień bez nowego kapsla, ale nie wyszło... Co dzień to jakaś nowość ;)
Nowy Żubrzyk bardzo ładny, nie ulega wątpliwości. A ostatnimi czasy (jakoś tak od krakowskiej giełdy) rzeczywiście - wielki wysyp kapsli, najbliższa aktualizacja będzie gigantyczna
Mnie też nowy Żubr wpadł w oko. Zwierzak trochę urósł na kapslu. Niebawem być może pojawi się nowy kapsel z Fortuny bo pojawiła się nowa mirabelkowa. Na razie z czarnym kapslem. Ma ktoś może jakieś info odnośnie kapsla na nim?
Mnie też nowy Żubr wpadł w oko. Zwierzak trochę urósł na kapslu. Niebawem być może pojawi się nowy kapsel z Fortuny bo pojawiła się nowa mirabelkowa. Na razie z czarnym kapslem. Ma ktoś może jakieś info odnośnie kapsla na nim?
Pozdrawiam
Bronek
Jak trafnie zauważyłeś pojawiła się Fortuna Mirabelkowa, zamykana zwykłym czarnym kapslem. Z tego co zdążyłem się zorientować, to jest to wersja limitowana, czyli na obecną chwilę jest to takie brewed once. Wydaje mi się, że o ile piwo odniesie sukces na rynku, to może w przyszłości je ponowią i dopiero wówczas będzie się można spotkać z dedykowanym kapselkiem.
Kapsle:
1. krajowe: 1299.
2. zagraniczne: 1077.
3. na wymianę: ustalenie w toku.
Wczoraj byłem na targach piw regionalnych w Łodzi. Na stoisku Piotrkowa Trybunalskiego zaprezentowali Corneliusa Dunkel. Powiedzieli że piwo pojawi się w ciągu 2-3 tygodni.
Po za tym widziałem też ( i degustowałem ) tą fortunę mirabelkową, kapsel miała cały czarny jak na razie. O smaku się nie wypowiem bo takie "piwa" mi nie smakują.
naimad pisze:Wczoraj byłem na targach piw regionalnych w Łodzi. Na stoisku Piotrkowa Trybunalskiego zaprezentowali Corneliusa Dunkel. Powiedzieli że piwo pojawi się w ciągu 2-3 tygodni.
Po za tym widziałem też ( i degustowałem ) tą fortunę mirabelkową, kapsel miała cały czarny jak na razie. O smaku się nie wypowiem bo takie "piwa" mi nie smakują.
Były jakieś ciekawe kapsle na piwach? 20 zł za wstęp to dla mnie cena zaporowa.