Kapsle do usunięcia z katalogu - weryfikacja listy
Kapsle do usunięcia z katalogu - weryfikacja listy
Do tej pory nikt się nie przyznał co do istnienia następujących wzorów:
- Bydgoszcz 36
- Elbląg 4 (całkowicie złote ząbki, tak jak na zdjęciu)
- Elbląg 15
- Elbląg 78
- Elbląg 79
- Głubczyce 17
- Leżajsk 13
- Poznań 35 (całkowicie srebrne ząbki, tak jak na zdjęciu)
- Rakszawa 7
- Rakszawa 20
- Szczecin 18
- Warka 11
Ostatnia szansa na weryfikację.
Wkrótce znikną także:
- Elbląg 50 (zmiana koloru cyferki)
- Żywiec 80 (przesunięcie cyferki)
- Bydgoszcz 36
- Elbląg 4 (całkowicie złote ząbki, tak jak na zdjęciu)
- Elbląg 15
- Elbląg 78
- Elbląg 79
- Głubczyce 17
- Leżajsk 13
- Poznań 35 (całkowicie srebrne ząbki, tak jak na zdjęciu)
- Rakszawa 7
- Rakszawa 20
- Szczecin 18
- Warka 11
Ostatnia szansa na weryfikację.
Wkrótce znikną także:
- Elbląg 50 (zmiana koloru cyferki)
- Żywiec 80 (przesunięcie cyferki)
Re: Kapsle do usunięcia z katalogu - weryfikacja listy
jest jeszcze:
Bydgoszcz 36
Leżajsk 13
Rakszawa 7 i 20
Sierpc 3
Szczecin 18
ma ktoś te kapsle?
Bydgoszcz 36
Leżajsk 13
Rakszawa 7 i 20
Sierpc 3
Szczecin 18
ma ktoś te kapsle?
- triple_h_stg
A Poznań 54 i Brzesko 28?
Ostatnio zmieniony 17 września 2014, 20:40 przez triple_h_stg, łącznie zmieniany 4 razy.
http://pokazywarka.pl/trade/
http://katalogkapsli.pl/powtorki.php?kto=triple_h_stg
Wymienię na moje polskie braki piwne (niekoniecznie dziewice).

Bielkówko 2 istnieje. Może w jednym egzemplarzu, ale istnieje.
Jestem trollem 

Sierpc 3 istnieje. Foto z kolekcji (nie mojej
)

- Załączniki
-
- Sierpc3.jpg (40.01 KiB) Przejrzano 11388 razy
Obydwa kapsle istnieją, chociaż to bardzo naciągane, aby uznawać je za osobny wzór.triple_h_stg pisze:A Poznań 54 i Brzesko 28?
Czekam na ujawnienie się kogoś, kto ma info na temat czegoś z listy z 1. postu.
co do eb 50 to wyrażnie inny kolor cyfry moim skromnym zdaniem mógłby zostać jako róznica, co do pozostałych wymienionych przez Pawła kapsli bym się również przychylał do usunięcia z listy, jeśli się nie znajdą posiadacze owych egzemplarzy ,ale mam pytanie co do np. eb nr. 3 mam 2 różne- ząbki srebrne blacha -matowa i błyszcząca ?lub np.poznań nr.60 który mam z sygnaturą i bez ,oczywiście ktoś może powiedzieć że została zamalowana,ale czy na pewno?
a jak ktoś nie zbiera na sygn z cyfrą ?dla mnie bez znaczenia czy jest cyfra czy nie lub czy cyfra ma kolor ...tęczyFIDORIM pisze:co do eb 50 to wyrażnie inny kolor cyfry moim skromnym zdaniem mógłby zostać jako róznica
w/g katalogu to chyba nie jednym....kilka osób się przyznaje do tego,że go machinet pisze:Bielkówko 2 istnieje. Może w jednym egzemplarzu, ale istnieje.

Elbląg 4 też jest zaznaczony ,że jest 1 sztuka w kolekcji - z tym ,że czy na pewno?
Nie sprawdzałem ile osób przyznaje się do Bielkówka 2, ja widziałem jedną sztukę
.

Jestem trollem 

chinet pisze:Bielkówko 2 istnieje.
Krzysiu,wierzymychinet pisze:ja widziałem jedną sztukę.

Ja mam Suwałki 1 bez sygnatury. Jednak najprawdopodobniej została wytarta przez jakiegoś speca dla podniesienia wartości kapsla.FIDORIM pisze:np.poznań nr.60 który mam z sygnaturą i bez ,oczywiście ktoś może powiedzieć że została zamalowana,ale czy na pewno?
Jestem trollem 

Krzysiu stan mojego poznania 60 jest idealny,po wytarci było by widać
Jeśli ktoś ma w katalogu zaznaczony kapsel do usunięcia "w posiadanych" to bić do niego niech go ujawni.
CCi#1223 / Discord wtk#9189
Warka nr 11, 25, też nikt się nie deklaruje, że go posiada.
Poszukuję kapsli z moich niebutelkowanych braków (wymiana, kupno). Propozycje przez PW. KATALOG Z SYGNATURAMI
A co z kwestią kapsli które znane są jedynie w wersjach dziewiczych i prawdopodobnie nigdy nie znalazły się na piwie?
I przy okazji przypomnę się: Brzesko 70 istnieje również w wersji z pełnym czarnym A, było w katalogu Sikora, potem zniknęło.
I przy okazji przypomnę się: Brzesko 70 istnieje również w wersji z pełnym czarnym A, było w katalogu Sikora, potem zniknęło.
Obserwuj ZIELONE KARTKI na Facebooku 

- triple_h_stg
Warka 25 istnieje. Np. raberts posiada.
Brashek pisze:Warka nr 11, 25, też nikt się nie deklaruje, że go posiada.
http://pokazywarka.pl/trade/

Żywiec 80 istnieje.Posiadam w zbiorze identyczny wzór jak na fotce w katalogu (umiejscowienie sygnatury i cyferki)
- Załączniki
-
- zywiec 80.jpg (11.39 KiB) Przejrzano 11253 razy
Dario, katalog nie rozróżnia położenia, koloru i występowania cyferek, dlatego te wzory idą do skasowania, czytaj uważnie forum.
Do listy na górze dorzuciłem Warkę 11.
Krzysiek - spokojnie, zanotowane mam już to od dawna.
Krzysiek - spokojnie, zanotowane mam już to od dawna.
Co do Bielkówka nr 2 jakoś nie można się doprosić konkretnego skanu do porównania z nr 1.
Ja jestem nie wierzący nie zobaczę nie uwierzę

...ARKOHOLIK...
Mówisz i maszGRYM pisze:Co do Bielkówka nr 2 jakoś nie można się doprosić konkretnego skanu do porównania z nr 1.

Bielkówko 1 vs. 2
Ps. Mam nadzieję, że teraz wierzysz

ZIELONE KARTKI NA FB
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Witam
Chciałem wtrącić małą dygresje na powyższy temat oprócz kapsli w miarę profesjonalnie kolekcjonuje też znaczki pocztowe(te starsze ) i otóż np w filatelistyce może jest około 20 do 50 walorów które są pojedyńcze i są one zweryfikowane. Np(zn z Generalnej Guberni nr AII na przesyłce tzw Hans Frank wg katalogu Fischera znanych jest około 30 egzemplarzy i wszystkie one są sprawdzone przez ekspertów )notabene cena oscyluje w granicach 30 tyś za sztukę stąd moja dygresja może zweryfikujmy poszczególne rzadkie egzemplarze kapsli napiszmy ile ich jest i u kogo a dopiero wtedy umieśćmy je w katalogu
wg mnie nie może być tak iż jest pojedynczy kapsel nie wiadomo skąd i co i umieszcza się go w katalogu ba a nawet nadaje mu się nr katalogowy (oczywiście to tylko moja skromna sugestia)
Pozdr
Chciałem wtrącić małą dygresje na powyższy temat oprócz kapsli w miarę profesjonalnie kolekcjonuje też znaczki pocztowe(te starsze ) i otóż np w filatelistyce może jest około 20 do 50 walorów które są pojedyńcze i są one zweryfikowane. Np(zn z Generalnej Guberni nr AII na przesyłce tzw Hans Frank wg katalogu Fischera znanych jest około 30 egzemplarzy i wszystkie one są sprawdzone przez ekspertów )notabene cena oscyluje w granicach 30 tyś za sztukę stąd moja dygresja może zweryfikujmy poszczególne rzadkie egzemplarze kapsli napiszmy ile ich jest i u kogo a dopiero wtedy umieśćmy je w katalogu
wg mnie nie może być tak iż jest pojedynczy kapsel nie wiadomo skąd i co i umieszcza się go w katalogu ba a nawet nadaje mu się nr katalogowy (oczywiście to tylko moja skromna sugestia)
Pozdr
A Rakszawe nr 20 posiada ktoś?
lista braków
http://katalogkapsli.pl/pokaz.php?kto=frey71
http://katalogkapsli.pl/pokaz.php?kto=frey71
Staramy się, żeby właśnie tak to działało. Po kliknięciu na kapsel masz listę użytkowników go posiadających.Ganz pisze:Witam
Pozdr
Lista z pierwszego postu powstała właśnie na podstawie tych danych - wiadomo do których kapsli nikt się nie przyznaje.
Druga sprawa i od razu wyjaśnienie.
Zauważ proszę, że wszystkie kapsle z listy do skasowania to stare wzory, z połowy lat 90-tych (większości niedługo stuknie 20 lat!)
Dlaczego tak się stało? Otóż wszystkie te obrazki są odziedziczone z katalogu, który powstawał w czasach gdy nie istniał internet, telefonia komórkowa była w powijakach i ogólnie komunikacja pomiędzy kolekcjonerami odbywała się tylko twarzą w twarz, na giełdach lub za pomocą Poczty Polskiej. Kapsle do katalogu dodawane były na zasadzie: "ktoś komuś powiedział, że ma coś takiego, więc przekaż autorowi katalogu, żeby wstawił coś w tym stylu". Nawet gdy ktoś znalazł błąd, nie było jak tego skorygować, bo katalog był wydawany raz do roku na płycie CD lub wydrukowany... Dzięki temu takie pomyłki są w katalogu do dzisiaj.
Dzisiaj wszystkie kwasy są natychmiast wychwytywane dzięki monitoringowi katalogu i rynku przez dziesiątki kolekcjonerów. Pozostają tylko problemy, że ktoś nie zgadza się z odcieniem kolorów lub innego tego typu pierdoły.
Zauważ proszę, że wszystkie kapsle z listy do skasowania to stare wzory, z połowy lat 90-tych (większości niedługo stuknie 20 lat!)
Dlaczego tak się stało? Otóż wszystkie te obrazki są odziedziczone z katalogu, który powstawał w czasach gdy nie istniał internet, telefonia komórkowa była w powijakach i ogólnie komunikacja pomiędzy kolekcjonerami odbywała się tylko twarzą w twarz, na giełdach lub za pomocą Poczty Polskiej. Kapsle do katalogu dodawane były na zasadzie: "ktoś komuś powiedział, że ma coś takiego, więc przekaż autorowi katalogu, żeby wstawił coś w tym stylu". Nawet gdy ktoś znalazł błąd, nie było jak tego skorygować, bo katalog był wydawany raz do roku na płycie CD lub wydrukowany... Dzięki temu takie pomyłki są w katalogu do dzisiaj.
Dzisiaj wszystkie kwasy są natychmiast wychwytywane dzięki monitoringowi katalogu i rynku przez dziesiątki kolekcjonerów. Pozostają tylko problemy, że ktoś nie zgadza się z odcieniem kolorów lub innego tego typu pierdoły.
A pytałeś Bartka, skąd wziął te wzory? Bo mogą być u osób spoza Forum czy katalogu.
Kowalsik
Elbląg 78 i Rakszawę 7 kojarzę ze Wzmacniaczem.
Kowalsik
chyba ,że Krzysiek coś ukrywa z tych kapsli- bo obydwa ma na liście brakówKowalsik pisze:Elbląg 78 i Rakszawę 7 kojarzę ze Wzmacniaczem.