Układam kapsle "mniej-więcej" chronologicznie. Np. w Białymstoku faktyczne ułozenie kapsli chronologicznie wprowadziloby zbyt duży zamęt (te same wzory rózniace sie sygnaturami byłyby daleko od siebie oddalone w numeracji. W ten sposób trudniej byłoby odszukać konkretny kapsel.
Jeśli chodzi o Krasnystaw - nie ma problemu, mogę wrzucić nr 3 na miejsce 1.
Musisz też pamiętać, że katalog robię rownież dla początkujących kolekcjonerow, a nie tylko zaawansowanych jak ty

Szczytno - tez posiadam ten drugi kapsel, na razie nie wrzucilem go bo nie chce żeby ktos powiedział ze wrzucam do katalogu kontrowersyjne odcienie z mojej kolekcji.
Zwierzyniec-Lublin - mi wszystko jedno, gdzie ten kapsel sie będzie znajdował.
Kętrzyn 1877 - ten kapsel od zawsze był uznawany jako "błąd który nie wszedl na butelki" więc prędzej próba niż kapsel który chodził regularnie na piwie.
Bosmany Szczecin - oba kapsle będą w katalogu, roznica jest bezdyskusyjna.
Grudziądz - tego z kolei raczej nie będzie, bo róznicy nie widać nawet na twoim skanie...
Namysłów zielony 14i19 bartek - moja pomyłka, wyluzujcie, POPROSZĘ O SKAN DOBREJ JAKOSCI GDZIE WIDAC ROZNICE WYRAZNIE
Analda - ja bym zostawił oba odcienie, tylko i wyłacznie ze wzgledu na zaszłość z poprzedniego katalogu. Sam posiadam tylko jeden z nich i nie upieram sie zeby zostal jeden.