kapiral pisze:Na giełdzie w Rzeszowie ktoś mnie pytał czy mam Królewskie z czarnym cp. Nie wiem skąd miał info. Przejrzałem dzisiaj tak z 10 kg Królewskich i rzeczywiście te z ostatniej dostawy są w dwóch różnych odcieniach (kolorach?). Jeżeli ktoś z ZK obieca zabrać na spotkanie, to czekam na adres na PW i jutro wyślę Wam kilka do weryfikacji.
Kolejna "dywersja" Carlsberga. Numer 24 o jakieś cztery godziny później. Tym razem w Kauflandzie wszystkie były takie same (aż zwątpiłem jaki był poprzednio). Chociaż przy cenie 1.88/0.5 l trudno się dziwić, że całość zapasów zeszła.
Dzis mialem dziwne zjawisko,ponoewaz szedlem sobie chodnikiem i tak cos mi sie rzucil kapsel ze specjala ale jakis taki jakby inny,podnioslem go i sprawdzielem w katalogu,a mianowicie mamy nowy kapsel ze specjala napis z awersu i rewersu sie zmienil,oto zdjecie:-D
Seria pogiełdowych nowości. Zestaw mocno limitowany.
Dochód ze sprzedaży zostanie przeznaczony na zakup piwa do lokali OKS-u.
Info na PW.
Edit 21.04 : Ten post to żart prymaaprilisowy, choć kapsle fizycznie istnieją. Są to pojedyńcze próby zrobione przed giełdą.
Żart jak widać się udał, bo otrzymałem kilka wiadomości na PW oraz kilka telefonów od spragnionych rarytasów kolekcjonerów. Mam dla nich dobrą wiadomość, zestaw wystawimy w przyszłym roku na aukcję WOŚP, więc kupując go będzie można zrobić dobry uczynek wspierając akcję.
Ostatnio zmieniony 21 kwietnia 2015, 22:34 przez lendoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy w Warszawie na plaży nad Wisłą.
Nad Wisłą nad plażą leżą stare kapsle
Jak nad Wisłą na plaży znaleźć stare wzory rzadkie.
Jak znaleź browar Wiślany.
Jak znajdujecie kapsle w lesie.
W jakich lasach szukacie czy poza miastem czy w mieście.
Jak tak dalej pójdzie, to czeka nas zalew sygnaturowych nowości. CP na pierwszej jest również na Perle Chmielowej. Mam go zdjętego z butelki. Pomyślcie tylko ile jeszcze kapsli jest z CP na VI, IX czy XII.
6075 PL
3270 P
x645 N Giełdy 40 / Zorganizowane Giełdy 10 Spotkania Kapslarzy 3 / ZK 13
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.
Wypiłem dziś piwo Red AIPA uwarzone przez browar kontraktowy Birbant w Zarzeczu.
Kapsel cały czerwony ale z białą sygnaturą dap.
Może taki kapsel też powinien być w katalogu, ze względu na sygnaturę.
Posiadam też takie kapsle (m.in. z piw pomorskich, niebieski i zielony z sygn. "pełne białe dap"). Wątpię jednak, by była potrzeba wprowadzania ich do katalogu. Znajdzie się zaraz filozof okręcający kapsel dookoła, wytwarzając tym samym kolejne wzory(odmiany), do momentu, aż inny będzie to robił precyzyjniej, itp. itd, końca nie widać
Lokys-71 pisze:Nie wiem czy bylo? czerwony specjal mocny z Elblaga tez ma nowy kapsel promocyjny podobny do czarnego.
Pokażu fotke:-P :-P
Wlasnie sobie pije
Załączniki
Na razie 2836 Polska-piwne,169 pozostałe piwne 707 odwrotki, 502 inne, 367 serie oraz 577 niepiwne--razem 5214-- ale pracuję nad powiększeniem....a i 2133 na wymianę, na razie.....