Dla mnie rok 2015 był mega udany pod względem kolekcjonerskim, mnóstwo nowych kapsli bo aż 5352 a także największa ilość odwiedzonych giełd w ciągu roku bo aż 11 (w porównaniu do roku 2014 to wzrost o 3 giełdy) w tym 3 zagraniczne (Warszawa, Kraków, Rzeszów, Praga, Tychy, Żywiec, Włocławek, Leżajsk, Lublin, Martin, Ostrawa). Do samego końca czekałem na jeszcze jedną przesyłkę ale niestety nie doszła i zabrakło bardzo niewiele aby pękło 14 tys. kapsli i rok kończę liczbą 13978 kapsli piwnych ze 174 państw (33 nowe kraje). Patrząc wstecz na swoje założenia na ten rok, to zostały one zrealizowane z dużą nadwyżką, bo plan zakładał przekroczenie 10 tys. i 150 państw.
Myślę, że w 2016 roku ciężko będzie zdobyć tyle samo kapsli albo więcej niż w 2015, ale myślę ze realne będzie 2500 nowych kapsli i dobicie do 16,5 tys a może i nawet 17 tys., mocny nacisk mam zamiar położyć na nowe kraje tak aby przekroczyć przynajmniej 190, prawdopodobnie otworzę się też na sygnatury w polskich kapslach ale głównym celem będzie zdobywanie nowych-starych wzorów a sygnatury tylko przy okazji.