Rzeczywiście jest to pomysł do rozważenia. Dodatkowo przygotuję jeszcze zestawienie z browarami.
Ankieta to ankieta. Kawał historii z którą nie ma potrzeby konkurowania To po prostu kolejna opcja w katalogu, która pozwala wykorzystać zdobycze techniki i fakt, że wiele osób ma już tutaj podane wszystkie dane lub większość, więc czemu ich nie spożytkować na coś interesującego
Klikamy po środku w odpowiednią kategorię, a następnie można sobie posortować wyniki wg danego browaru. Wnikliwi zauważą również, że wzrosła średnia posiadanych kapsli przez kolekcjonerów - to nie żadne cuda, a usunąłem z zestawienia osoby z zerową liczbą kapsli
Musiałem się trochę nagimnastykować, aby dane wyświetlić w takiej formie, a różne standardy w różnych przeglądarkach mi tego nie ułatwiały, toteż gdy komuś źle będzie się wyświetlać zestawienie, proszę o kontakt mailowy lub PW!
Do katalogu (głównie z sygnaturami, bo różniły się tylko sygnaturą) dzisiaj trafiło sporo brakujących odwrotek z Głubczyc oraz Poznania. Jeśli ktoś posiada odwrotki, których tam nie ma - proszę o kontakt.
W poszczególnych zestawieniach w statystyce pojawiają się tylko te osoby, które zadeklarowały min. 1 kapsel w danej kategorii. Jest dzięki temu przejrzyściej - szczególnie w browarach przedwojennych lub seriach.
Cześć wismat!
Mam pytanie.
Kupiłem sobie znowu abonament na miesiąc.
Jest w nim sporo nowości,dobrych nowości , gratuluję i podziwiam.
Brakuje mi jeszcze czegoś.
A mianowicie , jak wchodzę w kapsel ukazują mi się dane % o rzadkości kapsla, lista posiadaczy tego kapsla
i lista tych którzy maja ten kapsel na wymianę (dublet).
Jest wspaniale dla większości korzystających z tej funkcji.
Ale ja zbieram tylko dziewice, i tu jest problem. Musze sprawdzić każdego z dublami czy ma ten kapsel jako dziewicę.
Czy nie dało by się zrobić tak żebym przy pomocy jednego kliknięcia zobaczył tych, którzy poszukiwany przeze mnie kapsel mają
ale w dziewiczym stanie??
Pozdrawiam
Andrzej Adamek - adaś1650
A może udało by się pokazać statystyki z uwzględnieniem "dziewic"
To bardzo cenne informacje. W niektórych przypadkach "dziewic" byłoby 100%
a w niektórych nawet "0"
To jest dla mnie cenny sygnał , że nie mam co szukać w tej pozycji kapsla dziewiczego
i muszę zadowolić się kapslowanym.
adaś
Prostokątem białej farby. Prostokąt ten może być różnej wielkości. Najprawdopodobniej w zamierzeniu drukarza lub samego Browaru biała farba miała być tłem napisu Żywiec i nie wychodzić poza obrys czarnego koloru. W numerze 2 tego białego koloru nie ma w ogóle.
Wismat!
Dziękuję , genialne udogodnienie dla zbieraczy kapsli niebutelkowanych.
O to mi chodziło, teraz można negocjować z tymi którzy takie kapsle mają.
Przeglądanie statystyk teraz ma dla mnie sens. Genialne!!! Dziękuję!!!
adaś
Mam jeszcze pytanie do wismata.
Jeżeli w statystykach widać , że kapsel np. posiada 25% kolekcjonerów w tym 3% kolekcjonerów ma kapsel nienakładany,
to czy te 3% to jest wszystkich kolekcjonerów czy 3% tylko tych co mają?
adaś
Właśnie o tym miałem wspomnieć. Cześć kolekcjonerów odznacza posiadanie kapsla, nie zaznaczając, że jest niekapskowany. Dla niektórych nie ma to znaczenia.
Grzegorz & Krzysio
Zbieramy kapsle polskie z sygnaturami Tutaj jest link do naszej kolekcji i dubli.
Gdyby wszyscy zrobili to porządnie, od razu wiedzielibyśmy który kapsel występuje tylko w stanie dziewiczym a który tylko w stanie kapslowanym, jak np (Rybnik nr 1 - tylko kapslowany), a słynna Łódź 36 wg obecnych danych jest również kapslowana.
adaś
adaś1650 pisze:Gdyby wszyscy zrobili to porządnie, od razu wiedzielibyśmy który kapsel występuje tylko w stanie dziewiczym a który tylko w stanie kapslowanym
Ja porządnie odznaczam co mam, a czego nie mam. Tylko, że mam głęboko w dupie to, czy kapsel jest w stanie dziewiczym czy nie .
adaś1650 pisze:Gdyby wszyscy zrobili to porządnie, od razu wiedzielibyśmy który kapsel występuje tylko w stanie dziewiczym a który tylko w stanie kapslowanym
Ja porządnie odznaczam co mam, a czego nie mam. Tylko, że mam głęboko w dupie to, czy kapsel jest w stanie dziewiczym czy nie .
A kto tu mówi o oglądaniu mojej dupy?! Na to trzeba sobie zasłużyć.
Swoją wypowiedzią odparłem Twój zarzut o braku utrzymania porządku w katalogu, a na koniec dodałem tylko swoje zdanie o wyświetlaniu się takich czy innych informacji. I gdzie tu było cokolwiek o oglądaniu bądź słuchaniu mojej dupy?