Jestem w trakcie wymiany z kolegą z forum.
Jednym z kapsli do wymiany jest Nakło 4.
Pojawiły się pewne wątpliwości co do tego kapsla.
Żaden z nas nie ma obu kapsli żeby je porównać, więc prośba do Was o pomoc w identyfikacji (szczególnie do tych którzy mają oba w kolekcji).
Nakło 4 - 5 ?
- naitsabess
Re: Nakło 4 - 5 ?
Nr 5
ZIELONE KARTKI NA FB
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Czy to jest nowy kapsel żubra czy nie.
Już zmieniłem zdanie.
Wymienisz się za nie.
Dokładnie. różnica tkwi w listkach nad koniem. Na 4 są jakby zacienione czarnym kolorem, na 5 jest sam ich kontur.
Obserwuj ZIELONE KARTKI na Facebooku 

Czyloi - listki w stylu akacja, czy listki w stylu chmiel? Jak rozumiem - chmiel?
Kowalsik
Dołączę się do dyskusji ponieważ to o moim kapslu rzecz.
Mam dwa takie kapsle - na jednym raster jest widoczny bardziej a na drugim mniej. Zdjęcie rzeczywiście tego nie oddaje. Nie chodzi mi o to, że to na pewno 4. Na pewno listki nie są z takim samym tłem na tym kapslu. Myślę, że w produkcji czasami wyszło z rastrem a jak było mniej farby to nie jest on widoczny i tyle. Sztuczny podział jak na moje.
Patrzę przez dużą lupę i na pewno jest tam raster ale słaby a na drugim wyraźny. Na innych pewnie jest nie widoczny.
Trudno określić gdzie jest podział pomiędzy 4 a 5.
Mam dwa takie kapsle - na jednym raster jest widoczny bardziej a na drugim mniej. Zdjęcie rzeczywiście tego nie oddaje. Nie chodzi mi o to, że to na pewno 4. Na pewno listki nie są z takim samym tłem na tym kapslu. Myślę, że w produkcji czasami wyszło z rastrem a jak było mniej farby to nie jest on widoczny i tyle. Sztuczny podział jak na moje.
Patrzę przez dużą lupę i na pewno jest tam raster ale słaby a na drugim wyraźny. Na innych pewnie jest nie widoczny.
Trudno określić gdzie jest podział pomiędzy 4 a 5.
Masz rację. Rzecz się ma w niedoskonałości druku. Jednak w katalogu oba były od zawsze.
Jestem trollem