Czy wg Was jest to Wolsztyn 1 lub 2 czy inny kapsel?
Krój czcionki jest delikatnie inny, widać np. po szerokości literki G i po zaznaczonym niżej zawijasku. Poza tym logo jakby delikatnie mniejsze, ale może to tylko przesunięcie (na dole i po bokach jest więcej przestrzeni, ale na górze mniej).
Poza tym kapselek skłania do zastanowienia czy Wolsztyn 1 i 2 to na pewno inne kapsle? Mój wygląda jak nr 1, ale widać przy fladze i na ząbkach resztki koloru złotego (zresztą na nr 1 w Katalogu jakby podobnie, jakiś delikatny cień złotego w tym samym miejscu, chyba że to rdza).
Wolsztyn?
Re: Wolsztyn?
Na tym z lewej jakby logo jest mniejsze.
Odległość litery G od lewego brzegu kapsla.
Kąt między flagami też jakby mniejszy.
Jak dla mnie inny od tego co wstawiłeś do porównania.
Czyżby nowy wzór ?
Odległość litery G od lewego brzegu kapsla.
Kąt między flagami też jakby mniejszy.
Jak dla mnie inny od tego co wstawiłeś do porównania.
Czyżby nowy wzór ?
CC.I #958
x7718 (xx7 Cork) POLSKA 3641 P x920 N // OGÓLNA xxxxx
xx321 (x57 Cork) BELGIA
xxx46 (xx0 Cork) BOLIWIA
xx218 (x12 Cork) HOLANDIA
xxxxx (xxx Cork) PEPSI 67 krajów
xxx34 (xx0 Cork) MOTYWY (8) 13 krajów
xxxxx (x76 Cork) SUMA
BCWC 1 / G 46(12) / ZG 1 / SK 5 / ZK 17 / GCD 1 / SWK 2 / SBK 9
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.
x7718 (xx7 Cork) POLSKA 3641 P x920 N // OGÓLNA xxxxx
xx321 (x57 Cork) BELGIA
xxx46 (xx0 Cork) BOLIWIA
xx218 (x12 Cork) HOLANDIA
xxxxx (xxx Cork) PEPSI 67 krajów
xxx34 (xx0 Cork) MOTYWY (8) 13 krajów
xxxxx (x76 Cork) SUMA
BCWC 1 / G 46(12) / ZG 1 / SK 5 / ZK 17 / GCD 1 / SWK 2 / SBK 9
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.
Tak mi się wydaje. Potrzymam jako inny, dziękuję.
Szukam informacji na temat kapsli z Wolsztyna. Udało mi się dotrzeć do takich kapsli jak na zdjęciach. Teraz nasuwa się pytanie, czy kapsel 1 i 2 to przypadkiem nie jest ten sam kapsel, który kiedyś był złoty, a w wyniku czasu farba zeszła. Dodatkowo trafiłem na ciekawostkę - naklejka na kapslu, która pokazuje jak wygląda wytłoczone logo z większymi szczegółami. Czy ktoś wie, co mogą oznaczać te litery?
Dziwnie jest widzieć literę Ж na starym kapsli z Wielkopolski.
gdzie można znaleźć historię browaru?
gdzie można znaleźć historię browaru?
Ja tam bardziej widzę G M, ale nie wykluczam, że tam może być po prawej np. J H lub cyrylica
.
Dodam, że te trzy kapsle jeden z kolekcjonerów znalazł na pustyni Atakama w Chile co dodatkowo dodaje więcej znaków zapytania
Oczywiście, nie lubię nie rozwikłanych zagadek i znalazłem metalową reklamę win Zaidlera z Wolsztyna, gdzie jest butelka z napisem rozpoczynający się taką samą literą.Na butelce jest napisane "Malutino", więc zakładam, że inicjały na kapslu to "G M".
Dodam, że te trzy kapsle jeden z kolekcjonerów znalazł na pustyni Atakama w Chile co dodatkowo dodaje więcej znaków zapytania
Oczywiście, nie lubię nie rozwikłanych zagadek i znalazłem metalową reklamę win Zaidlera z Wolsztyna, gdzie jest butelka z napisem rozpoczynający się taką samą literą.Na butelce jest napisane "Malutino", więc zakładam, że inicjały na kapslu to "G M".
Moim zdaniem to jest litera M.