Zielona Liga Typerów - VI Edycja - Jesień 2013 - komentarze

Typujemy wyniki Ekstraklasy i walczymy o kapsle.
Wiadomość
Autor
ZieloneKartki

Zielona Liga Typerów - VI Edycja - Jesień 2013 - komentarze

#1 Post autor: ZieloneKartki »

W tym wątku zachęcamy do zamieszczania komentarzy dotyczących ligi

Awatar użytkownika
Bajek
Kontaktowanie:

#2 Post autor: Bajek »

yoreck pisze:I kolejka
Zagłębie - Pogoń 0:0
Wisła - Górnik 0:0
Zawisza - Jagiellonia 0:0
Legia - Widzew 0:0
Korona - Śląsk 0:0
Cracovia - Piast 0:0
Ruch - Lech 0:0
Lechia - Podbeskidzie 0:0
Grubbo! Ciekawa strategia ;) Trzymam kciuki, znając PL Ekstraklapę to duże szanse że przynajmniej połowa wejdzie :) Ktoś ma jakieś inne ciekawe strategie?

Awatar użytkownika
Kibi

#3 Post autor: Kibi »

Trzy słowa do Ojca Prowadzącego tą całą zabawę.
Rozumiem, że Główny Statystyk ma inne zajęcia, ważniejsze niż Zielona Liga Typerów, albo zbieranie kapsli w ogóle.
Niemniej jednak, zabawa została rozpoczęta, na konkretnych zasadach.
Ktoś musi ją obsługiwać, bo nie do pomyślenia jest, żeby użytkownicy sami szukali rozkładu kolejki i typowali.
W przyjętej tu formule ważnym elementem są współczynniki od bukmachera i ja typując biorę je pod uwagę.
Podobnie, przynajmniej w końcu poprzedniej rundy dopasowywałem swoją strategię do miejsca w tabeli i tego czy atakuję pozycję lidera, czy jej bronię.
Tymczasem, choć do pierwszego meczu zostało kilka godzin, nie mamy współczynników, ani wyników poprzedniej kolejki.
Jeśli Główny Statystyk ma problem z ogarnięciem całości, niech się ze mną skontaktuje. Deklaruję pomoc na miarę moich możliwości.
Moje Grolsche już 168 sztuk !!
Moja Coca Cola - 3618 sztuk

Awatar użytkownika
almin
Kontaktowanie:

#4 Post autor: almin »

I co z nagrodami ?!
ja wiem, że dla większości to frajda sama w sobie takie typowanie, ale tak jak słusznie Kibi zauważył - ktoś wymyśla regulamin i zasady, których uczestnicy się muszą trzymać, a sam nie potrafi wywiązać się z jednego zapisu w regulaminie. Tym bardziej, że z tego co wyczytałem na forum, to problem nagród nie dotyczy tylko poprzedniej edycji, ale również starszych...
Kolekcjoner kapsli piwnych. Sygnaturom podziękowałem

http://alminkapsle.jimdo.com/

bucik

#5 Post autor: bucik »

Kibi pisze:Trzy słowa do Ojca Prowadzącego tą całą zabawę.
Rozumiem, że Główny Statystyk ma inne zajęcia, ważniejsze niż Zielona Liga Typerów, albo zbieranie kapsli w ogóle.
Niemniej jednak, zabawa została rozpoczęta, na konkretnych zasadach.
Ktoś musi ją obsługiwać, bo nie do pomyślenia jest, żeby użytkownicy sami szukali rozkładu kolejki i typowali.
W przyjętej tu formule ważnym elementem są współczynniki od bukmachera i ja typując biorę je pod uwagę.
Podobnie, przynajmniej w końcu poprzedniej rundy dopasowywałem swoją strategię do miejsca w tabeli i tego czy atakuję pozycję lidera, czy jej bronię.
Tymczasem, choć do pierwszego meczu zostało kilka godzin, nie mamy współczynników, ani wyników poprzedniej kolejki.
Jeśli Główny Statystyk ma problem z ogarnięciem całości, niech się ze mną skontaktuje. Deklaruję pomoc na miarę moich możliwości.

Szanowni,

W nawiązaniu do powyższych słów.
Wszyscy wiedzą, że to ja jestem głównym statystykiem, który to wszystko rozlicza.
Nie wszyscy wiedzą, że od 5 tygodni jestem ojcem Gucia mojego Syna. Mimo tego staram się pogodzić to z obowiązkami wynikającymi z ZLT. Przypominam, że zamieszczałem podsumowania i wszystko liczyłem tuż przed i po swoim ślubie i w okresie ciąży mojej Żony.
Przepisania typów, policzenie wszystkiego napisania podsumowania, zamieszczenie typów na następną kolejkę mimo tego, że używam do tego mechanizmów w arkuszu Excel zajmuje mi średnio ok. 4 godzin na każdą kolejkę i mimo powyższych wydarzeń starałem się zawsze zdążyć - mimo urlopów, pracy etc...
Zagryzałem wargi w odniesieniu do licznej krytyki płynącej w moją stronę przez te 5 edycji, które poprowadziłem - ostatnio pozwoliłem sobie to prześledzić i o dziwo więcej było głosów krytycznych niż pozytywnych.

Postrzegałem i postrzegam ZLT jako zabawę a jej prowadzenie jako frajdę - od zawsze miałem smykałkę do prowadzenia różnych zestawień i statystyk.

Jednak patrząc na to jak to postrzegacie i w jaki sposób jesteście wymagający w dniu dzisiejszym rezygnuje z dalszego pełnienia roli Głównego Statystyka.
Zamieszczę jeszcze podsumowanie 2 kolejki (które miałem na ukończeniu aczkolwiek przeszkodziły mi względy rodzinne) i typy na 3 kolejkę i pewnie też na 4-tą.
Oczywiście przekażę również cały know-how do osoby, która podejmie się prowadzenia tego - rozumiem, że Ty Kibi jesteś taka osobą.

To tyle ode mnie
Dziękuję tym, którzy byli w stosunku do Głównego Statystyka wyrozumiali - i wszystkim typującym bo bez nie miałbym zajęcia. Rozumiem, że jesteście wymagający a ja tych wymagań nie jestem w stanie spełnić w 100%.

Pozdrawiam wszystkich
GF
11645 kapsli
2104 Polskie piwo (92 browary, 28 rozlewni - 75 kapsli)
6061 Zagranica piwo (145 krajów)
2007 Niepiwne (w tym 406 Polska) - 92 kraje
760 Reklamowe i okolicznościowe (6 krajów)
690 Serie PLN (341 I seria, 349 II seria)

Awatar użytkownika
Kibi

#6 Post autor: Kibi »

Grzesiu!
Nie ma potrzeby unoszenia się honorem i strzelania focha :).
Wyraźnie napisałem, że rozumiem, że masz ważniejsze sprawy i zadeklarowałem swoją pomoc.
System zabawy w typera z wykorzystaniem współczynników który zaproponowałeś jest tyleż atrakcyjny co pracochłonny dla prowadzącego i z tego wszyscy zdajemy sobie sprawę.
Pozostanę jednak przy swoim zdaniu, że jednym z najważniejszych elementów zabawy jest to, żeby każdy przed typowaniem znał przeliczniki i od tego nie odstąpię.
Postulat terminowego publikowania klasyfikacji jest mniej istotny.

Nie traktuj mojej wypowiedzi jako personalnego ataku na swoją osobę.Celowo nie sformułowałem zarzutów pod Twoim adresem, a skierowałem je do Głównego Statystyka.
Apeluję: przemyśl jeszcze raz swoją decyzję i skontaktuj się ze mną telefonicznie lub mailowo w sprawie podziału obowiązków.
Zielona Liga Typerów jest firmowana przez ZK i nie zostawimy Cię samego z tym problemem.

Awatar użytkownika
KZK16

#7 Post autor: KZK16 »

Dobry awans nie jest zły z 28-ósmego na 3-cie :D
CC.I #958
x7718 (xx7 Cork) POLSKA 3641 P x920 N // OGÓLNA xxxxx
xx321 (x57 Cork) BELGIA
xxx46 (xx0 Cork) BOLIWIA
xx218 (x12 Cork) HOLANDIA
xxxxx (xxx Cork) PEPSI 67 krajów
xxx34 (xx0 Cork) MOTYWY (8) 13 krajów
xxxxx (x76 Cork) SUMA
BCWC 1 / G 46(12) / ZG 1 / SK 5 / ZK 17 / GCD 1 / SWK 2 / SBK 9
"Czuję głód jak Morbius, chcę słyszeć brzęk nowych kapsli w worku" A.K.M.

ZieloneKartki

#8 Post autor: ZieloneKartki »

Kibi pisze:Grzesiu!
Nie ma potrzeby unoszenia się honorem i strzelania focha :).
Wyraźnie napisałem, że rozumiem, że masz ważniejsze sprawy i zadeklarowałem swoją pomoc.
System zabawy w typera z wykorzystaniem współczynników który zaproponowałeś jest tyleż atrakcyjny co pracochłonny dla prowadzącego i z tego wszyscy zdajemy sobie sprawę.
Pozostanę jednak przy swoim zdaniu, że jednym z najważniejszych elementów zabawy jest to, żeby każdy przed typowaniem znał przeliczniki i od tego nie odstąpię.
Postulat terminowego publikowania klasyfikacji jest mniej istotny.

Nie traktuj mojej wypowiedzi jako personalnego ataku na swoją osobę.Celowo nie sformułowałem zarzutów pod Twoim adresem, a skierowałem je do Głównego Statystyka.
Apeluję: przemyśl jeszcze raz swoją decyzję i skontaktuj się ze mną telefonicznie lub mailowo w sprawie podziału obowiązków.
Zielona Liga Typerów jest firmowana przez ZK i nie zostawimy Cię samego z tym problemem.
Focha oczywiście nie strzelam. Po prostu w momencie kiedy najmniej się tego spodziewałem po wejściu na forum po tygodniowej walce na innym froncie otrzymałem taki "strzał" - aby się trzymać wojennej terminologii. Naprawdę w momencie kiedy się spóźniam z ZLT to odczuwam z tego tytułu dyskomfort. Czasami po prostu się nie da wyrobić.

Powyższą moją deklarację zawieszam na razie w czasie - współczynniki na IV kolejkę już wiszą. Podsumowanie III kolejki powoli się tworzy.
Za deklarację pomocy dziękuję - szkoda, że nie sformułowałeś ją poza forum - jeżeli będzie taka potrzeba to z niej skorzystam.

Pozdrawiam
GF

Awatar użytkownika
Kibi

#9 Post autor: Kibi »

Mogę sformułować poza forum, dla mnie to pikuś :).
Zrobiłem to publicznie, żeby podkreślić, że moje uwagi nie są skierowane do Ciebie, tylko do instytucji jaką jest ZLT.

I trzymaj się!
Napisałem ostatnio do Pluta i Eow, ale Ciebie też to dotyczy.
Najtrudniejsze jest pierwsze 25 lat, potem jakoś przywykniesz :D.

ODPOWIEDZ