Brzeg nr 7
- glogowianin
Brzeg nr 7
Zauważyłem, że kapsel z Brzegu nr 7 na niektórych stronach jest zaliczany do Czech - Pivovar Zatec. Dlatego zacząłem się zastanawiać, czy tym kapslem było kapslowane też jakieś polskie piwo, czy jest to historia podobna do kapsli eksportowych z Rakszawy.
Jak to jest naprawdę z tym Brzegiem???
Jak to jest naprawdę z tym Brzegiem???
-
- Kontaktowanie:
He, he kapsle z tzw. browaru Brzeg to wielka ściema. Do tej pory jedynym dowodem jest tylko i wyłacznie słowo osoby handlujacej nimi na allegro. Browar Głubczyce nigdy nie ptwierdził takiej produkcji, o były osoby intereujace sie tym. Jedunie Kruger, ale tam jak wół pisze że zrobione w Głubczycach, i adres browaru w Głubczycach. Na pozostałych etykietach nie ma najmiejszej wzmianki o Polskim pochodzeniu. Pozatym kapsle z zameczkiem są z data i ze szlaczkiem, jeden z nich miałem juz znacznie wcześniej w kolekcji z niemiec. Kapsle z litera "J" były kiedys nakładane na tanie sikacze w makretach sieci "POLO" ale i tu adres do Browaru w Głubczycach. Same kapsle jak pamietam nie miały wiele wspólnego z etykietą, takie kapsle w stylu "bo akurat takie były".
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Kontaktowanie:
Nr 10,11,12 to także na 100% Głubczyce
Piwo nazywało się JOHNY'S chociaż trudno to nazwać piwem
Tak samo jak nr 2 Specjal również Głubczyce
przykładowa kontra
Piwo nazywało się JOHNY'S chociaż trudno to nazwać piwem

Tak samo jak nr 2 Specjal również Głubczyce
przykładowa kontra
- Załączniki
-
- DSC06763.JPG
- (78.53 KiB) Pobrany 60 razy
...ARKOHOLIK...
- glogowianin
-
- Kontaktowanie:
Krzychu, ja m.in. dlatego nie biorę udziału w Twoich ankietach bo inaczej niŻ w katalogu określam przynaleŻność kapsli do browarów, a nie chce mi się potem szukać i rozpisywać tak aby pasowały.
Np. wcale nie mam Brzegu tylko Głubczyce, piasty to u mnie nadal Wrocław, tatry mam w ¯ywcu, rybnickie mam w Rybniku a nie w Jędrzejowie itp.
Np. wcale nie mam Brzegu tylko Głubczyce, piasty to u mnie nadal Wrocław, tatry mam w ¯ywcu, rybnickie mam w Rybniku a nie w Jędrzejowie itp.
W niczym to nie przeszkadza co i gdzie. Obojętnie jak zaliczasz kapsle.miodek pisze:Krzychu, ja m.in. dlatego nie biorę udziału w Twoich ankietach bo inaczej niż w katalogu określam przynależność kapsli do browarów, a nie chce mi się potem szukać i rozpisywać tak aby pasowały.
Np. wcale nie mam Brzegu tylko Głubczyce, piasty to u mnie nadal Wrocław, tatry mam w Żywcu, rybnickie mam w Rybniku a nie w Jędrzejowie itp.
Końcowa suma i tak będzie taka sama.Wielu kolekcjonerów zbiera tak jak Ty i biorą udział w ankietach.
...ARKOHOLIK...
-
- Kontaktowanie:
Paweł , a ja myślałem że się o coś obraziłeś. W kwestii przypasowywania kapsli do browarów to robie tak samo jak Ty
Nawet Książ laduje do Swiebodzic bo tak akurat mi to pasuje. Po zatym w ankiecie podaje już o kilku lat tylko ogólną sume kapsli polskich, właśnie dla takich niułansów. Także spokojnie mozesz cisnac ze zgłoszeniem.

- JulasTczew
-
- Kontaktowanie: